Andorra perdona i perd (3-0)

L’equip tricolor va fer una fantàstica primera part amb fins a sis ocasions clares de gol

L'equip tricolor va claudicar a les acaballes del partit contra la selecció letona.FEDERACIÓ FUTBOL LETÒNIA

Poques vegades li quedarà a la selecció una sensació tan agredolça. Es fa difícil deixar escapar el teu rival, protagonitzant fins a sis ocasions nítides de gol en una primera part de confeti, per després claudicar en els darrers 10 minuts. Andorra va presentar credencials, i serioses, al Daugava Stadium de Riga, tot i la derrota, massa voluminosa, contra Letònia (3-0). Tot i cedir en accions de laboratori –dos dels gols encaixats van ser a pilota aturada–, la selecció va merèixer molt més premi en aquesta jornada inaugural de la nova edició de la Nations League. No fa gaire, dos o tres anys, Andorra amb prou feines colonitzava parcel·la letona i ahir es va presentar amb sis opcions per haver trencat la banca. Aláez, Cervós i un molt dinàmic Berto Rosas –jugador més que interessant per a l’absoluta– van assetjar sense complexos, però també sense fortuna, Steinbors. Malgrat les intencions tricolors, i que al futbol manen els gols, Letònia arribava al descans amb avantatge en gairebé l’únic rampell que va tenir a prop de Josep Gomes. Al minut 8, Uldriks va pentinar un servei de falta de Savalnieks per fer l’1 a 0 i abonar el traçat. A la represa, Andorra no va aconseguir mantenir la mateixa aportació ofensiva i les seves aparicions a l’àrea letona es van reduir. El grup de Dainis Kazakevics va resoldre al tram final amb dos cops terminals per a la selecció que, fins ben entrat el minut 80, encara exhibia folre. El 2 a 0 va repetir Uldriks, el va validar el VAR tot i trobar-se tres jugadors letons en fora de joc, i al minut 84 va arribar la sentència. Albert Alavedra va cometre un clar penal sobre Jaunzems i Ikaunieks va enredar Gomes amb un toc suau pel centre des dels onze metres per abaixar la persiana. El segon partit dels quatre en onze dies a la Nations League arriba dilluns a l’Estadi Nacional contra Moldàvia.

"HEM ESTAT VIUS MOLTS MINUTS"

Koldo Álvarez, el selecciondaorno va amagar que “hem estat ben vius durant bona part del partit”, però va reconèixer que “hem fet una bona primera part”. “Al futbol has de dominar tots els registres i el nostre dèbit avui ha estat la pilota aturada”, va afegir amb desencís.

LA SELECCIÓ SUB-21 REP KOSOVO A L'ESTADI NACIONAL

El combinat sub 21 que dirigeix Eloy Casals rep aquesta tarda a les sis la selecció de Kosovo a l’Estadi Nacional. Serà el darrer partit a casa per a Andorra a la fase de classificació per a l’Europeu de la categoria i, a priori, l’enfrontament en què els tricolors poden tenir alguna opció de puntuar. “Intentarem obtenir alguna cosa positiva i després de dos partits a casa on vam merèixer més [Eslovènia i Anglater­ra] esperem treure’l endavant”, va comentar el seleccionador. Casals va afegir que “allà vam fer un bon partit i no vam encaixar fins als darrers minuts. Espero un partit similar, amb ells portant la iniciativa del joc”.

Joan Cervós lluitant per una pilota amb el capità de Letònia, Cernomordijs, ahir.