L'FC Andorra 'estrena' el nou Estadi Nacional amb victòria (1-0)

Un gol d’Ivan Gil ha donat el triomf als tricolors

Ivan Gil celebra el gol tricolorFernando Galindo

L'FC Andorra ha estrenat la Segona Divisió a casa per la porta gran amb una victòria a l'Estadi Nacional per 1-0 sobre el Granada, que arribava com a líder de la competició. Gairebé 3.000 espectadors han gaudit de la cita històrica amb el primer partit del futbol professional espanyol al país, en un Nacional engalanat fins a la bandera, que ha ajudat a l'equip a sumar la segona victòria de la temporada gràcies a un gol d'Ivan Gil, i a l'ajuda del VAR, que ha anul·lat un gol dePuertasper una mà d'Uzunique l'àrbitre no havia vist en directe.

El duel ha arrencat amb uns primers minuts de tempteig que s'han trencat ràpidament quan Ivan Gil ha aconseguit obrir el marcador al minut 6 de joc. El migcampista català ha aprofitat una gran passada a l'espai d'Adri Vilanova per batre a André amb una gran definició picant la pilota per dalt i fent embogir la parròquia de l'Estadi Nacional, amb 2.720 espectadors. El Granada ha provat de refer-se del cop, i ha tingut una embranzida on ha fet semblar que arribaria el gol. Ricard ha tingut la primera pels visitants amb un xut creuat, i posteriorment ho ha provatCallejón, però una de les més clares ha estat un tir d'Arezoque ha tret Molina sobre la línia. Els andalusos han continuat posant a prova aLizoain, com en una doble ocasióals 21 minutsde UzuniiPuertasque han pogut treureLizoainiMarmol, que ha debutat aquest migdia com a tricolor igual queGermanVarela. El ritme del partit ha anat baixant, i el Granada ha deixatd'assetjarla porteria tricolor, tot i que n'ha tingut alguna aïllada com un xut llunyà deCallejónque ha sortit molt desviat, i que ha estat l'última arribada dels primers 45 minuts.

A la represa, els andalusos han sortit de noupertotes, iUzuniha tingut l'empat amb una rematada de cap que ha sortit fregant el travesser, però l'FC Andorra no s'ha quedat endarrere i ha tingut oportunitats per fer el segon, com una claríssima de Marc Fernández després d'una centrada lateral. El partit ha pogut canviar percompletal minut 66, però els tricolors han tingut la dosi de fortuna que sempreésnecessària amb l'aparició del VAR. Després d'una centrada per la dreta que s'ha menjatLizoain,Uzuniha tocat la pilota amb la mà, la jugada ha seguit i ha acabat amb gol dePuertas. Ningú s'havia adonat de les mans, i ha estat el VAR qui ha cridat a GonzálezFrancésperquè revisés les imatges al monitor i acabés invalidant el gol per les mans d'Uzuni. El Granada, hacontinuatbuscant el gol, tot i que sense tantes ocasions clares, mentre que l'FC Andorra intentava sortir al contracop, i que ha sabut adormir el partit quan ha estat necessari al tram final per sumar els primers tres punts a casa.

Els tricolors visitaran lapròxima setmanael camp d'Anduvaa Mirandade Ebroper enfrontar-se alMirandés.