L'FC Andorra rep avui el líder en la seva gran estrena

L’FC Andorra rep aquesta tarda el líder, el Granada, en el primer partit a l’elit de l’equip tricolor a casa en 80 anys d’història

Marc Fernández.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En la història recent, dos equips de Primera Divisió, el Leganès –al 2019 ho era– i el Celta han visitat Andorra a la Copa del Rei. Dos partits de traçada llarga per a l’FC Andorra que avui, després de 80 anys de vida, es batejarà com a equip local en l’elit del futbol espanyol, a la Segona Divisió A. I el rival és d’aquells de campanetes, el líder de la categoria, el Granada CF d’Aitor Karanka, un enemic esportiu de luxe per celebrar l’estrena de l’Estadi Nacional, la gespa natural i la nova realitat.

“Sabem que serà un gran any per a gaudir tots”, va exposar l’entrenador tricolor, Eder Sarabia, que va afegir que “afrontem amb molta il·lusió i molts canvis el primer partit a casa i volem donar continuïtat a tot el que vam viure la temporada passada”. L’entrenador tricolor, però, no va poder evitar una esbufegada quan se li va comentar que, potser, el Granada no seria el rival més adient pera un partit històric com el d’avui. “És tot un repte per a nosaltres, és el líder, el que ha guanyat els tres partits i un claríssim aspirant a pujar”. A més va recordar que a l’equip andalús “amb prou feines li han xutat a porta” i que l’Andorra intentarà contrarestar les seves virtuts perquè “són un tros d’equip, amb una plantilla molt àmplia i amb jugadors de molta capacitat i les idees molt clares”. I és el que el Granada de Karanka es presenta imbatut i invicte a l’Estadi Nacional i amb futbolistes mediàtics com Ignasi Miquel –central amb ADN Barça, fet futbolista a l’Arsenal i al futbol anglès i rodamón a la categoria–, Antonio Puertas, Melendo, Uzuni o l’exdavanter de l’Espanyol, Reial Madrid i Nàpols, i José Callejón. “Han estat molt solvents i, tot i no portar moltes vegades la iniciativa, no han patit i ataquen amb verticalitat”. Tot i aquest reguitzell de floretes, Sarabia va deixar clar que “nosaltres sabem molt bé què hem de fer i tenim ganes de fer un bon partit i guanyar”. L’entrenador tricolor va explicar també que “és difícil sempre poder aprofitar generant tota la possessió que tens, perquè parlaríem de fer 20-25 ocaasions per partit i això és inviable”. El tècnic també va voler posar l’accent en el fet que “molta gent ens reconeix que fem moltes coses bé i ho sabem però volem afegir altres aspectes al nostre estil de joc, com ara sentir-nos forts i saber competir i gaudir en altres contextos”.

Lloances de Karanka

L'entrenador del Granada, Aitor Karanka, va qualificar l'Andorra com un equip “reconeixible i perillós” i va vaticinar per avui “un partit molt complicat” contra un equip tricolor “difícil pel seu sistema de joc i la seva manera de jugar”. Per a l’entrenador del líder, “per més que sigui un recent ascendit” l’Andorra “és un equip que intenta sortir amb la pilota, de jugar sempre, amb molts moviments i un sistema molt definit. És un rival reconeixible i perillós, i serà complicat guanyar els tres punts”, va afegir. L’ambient de l’Estadi Nacional es preveu magnífic i tot i que no s’omplirà hi haurà més de 2.000 espectadors.

L'ESTAT DEL RIVAL

Rafael Lamelas, Diari IDEAL El Granada, amb respecte El Granada va amb molt de respecte al camp d’un Andorra que, tot i que acaba de pujar, manté unes pautes del curs anterior que, com a col·lectiu, el fan un rival perillós. L'Andorra és un equip amb un patró de joc molt definit i el Granada intentarà contrarestar-lo amb una pressió decidida. L’equip de Karanka arriba líder, amb ple de victòries i sense encaixar capo gol. amb una plantilla molt equilibrada i amb el clar objectiu de l’ascens. Per ara, tot va molt bé, però caldrà veure a les dues properes sortides.

tracking