curses de muntanya

Andorra tanca el Mundial amb un 41è i un 42è llocs a la cursa 'sky'

Carlos Fernández i Nicolás Vivanco finalitzen lluny de les posicions capdavanteres a l’última prova

Els corredors de la federació al Campionat del Món.FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va tancar el Campionat del Món de curses de muntanya que va celebrar-se a Val Bognanco (Itàlia) al llarg del cap de setmana amb una 41a i una 42a posicions aconseguides per Carlos Fernández i Nicolás Vivanco, respectivament, a la cursa sky. Van ser els únics representants de la Federació Andorrana de Mun-tanyisme (FAM) en aquesta última jornada, que tenia una prova de 31 quilòmetres i 2.600 metres després de les absències finals d’Ariadna Fenés, Òscar Casal i Arnau Soldevila.

Fernández va creuar la línia de meta amb un registre de 3 h 36’00”, a gairebé 45 minuts del triomf, mentre que Vivanco va aconseguir un registre de 3 h 36’23”, a 45’10” del primer classificat. La victòria i el títol de campió del Món va ser per al suís Roberto Delorenzi, que va trigar 2 h 51’13” a completar el recorregut, i va avantatjar de 56” el gal Frédéric Tranchand, que va ser segon. El podi va completar-lo el japonès Ruy Ueda, a 1’59” del triomf.

Pel que fa a la classificació general, Andorra va finalitzar en 15a posició de 28 països participants, amb un total de 228 punts. El títol per països va ser per als amfitrions, Itàlia, amb 908 punts, mentre que el podi van completar-lo Espanya (880 punts) i el Japó (688 punts).

L’11è lloc d’Arnau Soldevila a la cursa vertical de divendres va ser la millor posició dels integrants de l’equip nacional. El cor-redor de la federació va manifestar que “la cursa era una vertical que s’adaptava molt bé a les meves característiques perquè era molt dreta i podia utilitzar els bastons, similar al terreny on m’entreno”, i va afegir que “la meva estratègia era anar de menys a més perquè vinc d’una lesió, i dubtava si podria mantenir el ritme amb els millors”. Finalment, Soldevila va destacar que “vaig sortir fent la meva cursa i crec que va ser una bona estratègia perquè al tram final vaig poder anar passant gent que estava cansada, i em va permetre avançar posicions fins a entrar 11è i lluitar pel Top-10”. Va cloure que “acabar la temporada així em dona molta motivació per a l’any vinent”.

tracking