Punt d'or en temps afegit

Un gol de Sinan Bakis al minut 98 permet rescatar l’FC Andorra amb un empat agònic a Anduva davant el Mirandés

L'equip tricolor celebra el gol ahir a Anduva.FC  ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En un exercici de fe i de tossuderia, l’FC Andorra va sumar a Anduva davant el Mirandés un punt terapèutic quan ja enfilava el divan. El clàssic relat -possessió, falta d’encert, i el peatge car d’una errada- el va mutar Sinan Bakis, ja a l’ocàs del partit (98’) i va permetre esbufegar d’alleujament a l’equip tricolor en un altre enfrontament espremut i que amenaçava amb una derrota inopinada i d’aquelles que deixen cara de babau (1-1).

L’Andorra va sortir amb Altimira a la riba dreta i amb Germán Valera i Marc Fernández aportant la trama per l’esquerra i caient pel centre. Expansiu, l’equip tricolor va agafar aviat la veu cantant. Després d’una delicatessen d’Iván Gil -control punxat de la pilota i un cop de turmell per deixar enrere el seu marcador- i que va resoldre Oriol Rey a córner, els d’Eder Sarabia van començar a enfocar la porteria del Mirandés. Una assistència de Marc Fernández no va ser definida per Valera, que només va poder lligar un xut mossegat sense gaire verí, una excursió de Mika Mármol amb conducció magistral no va ser aprofitada per Marc Fernández amb dues osques que va refredar Alfonso Herrero o una altra acció de l’11 tricolor que es va buscar l’espai per enllaçar un xut que el porter del Mirandés va enviar a la cantonada van ser alguns dels passatges que l’Andorra va poder llegir al primer acte. Però va ser el grup de Joseba Etxeberria qui va fer de gat vell i la primera que va tenir la va caçar Raúl García, de cap per deixar Lizoain amb la paraula a la boca i Morer i Aguado apareixent a la foto (1-0). El gol va estabornir lleugerament els tricolors, que es van trobar amb una paret per aconseguir trencar línies i, en el darrer sospir, fins i tot, Juanlu va amenaçar amb l’estocada, però el seu cop de cap el va treure Lizoain de forma esplèndida.

A la tornada de vestidors i mentre Mika Mármol s’encongia i es barallava amb el bessó, va tenir l’empat al cap, abans de ser substituït, en una maniobra de Sarabia donant rodet a Hevel, Carlos Martínez i Albanis i tancant només amb Morer, Alende i Martí Vilà. A pit descobert, l’Andorra va haver de gestionar els darrers 10 minuts en inferioritat per l’expulsió de Morer previ pas pel VAR. Abans, Lizoain havia pentinat fantàsticament una fuetada de Javi Serrano que anava amb la pitjor de les intencions i Marc Fernández no va poder aprofitar un caramel enviat per Altimira per la dreta. Amb l’Andorra inclinant el camp i abocat a buscar l’empat, l’acte de contrició el va signar Bakis amb el seu gol redemptor, ja que, instants abans, havia enviat a Sildavia una pilota de Bundu que va recollir sol, sense oposició i a porteria buida. Pecat expiat, segur.

ELS DESTACATS

Sinan Bakis

Golejador

Arribar i moldre. El davanter turc va debutar amb la samarreta tricolor i el seu gol va permetre aconseguir l’empat.

Mika Mármol

Jeràrquic

Fins a la seva retirada per lesió, el central va liderar la defensa i va protagonitzar bones accions de sortida de pilota.

Marc Fernández

Insistent

A l’11 tricolor només li va faltar el gol. Va tenir fins a cinc oportunitats per mullar i no les va poder aprofitar.

Bakis assenyala els aficionats tricolors presents a Anduva per celebrar el gol, ahir.

tracking