L'FC Andorra és l'equip que té més possessió

L’FC Andorra és, de llarg, l’equip que gaudeix de més possessió de pilota a la lliga –un 66%– però no ho tradueix en efectivitat

Marc Aguado, un dels fixos el el dibuix d'Eder Sarabia, durant el partit contra el Granada a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Facturades les cinc primeres jornades a la Segona Divisió A, els números que exposa l’FC Andorra no tan sols no enganyen, sinó que són del tot reconeixedors. Tot i que la màquina tot just comença a carburar i a greixar-se, i que l’equip segueix el camí d’adaptar-se a una categoria tan exigent com LaLiga SmartBank, els tricolors no renuncien a l’estil i exhibeixen un 66% de mitjana de possessió de pilota.

Una xifra espectacular però del tot esperada atenent la filosofia de joc i l’ADN del grup d’Eder Sarabia. A més, l’Andorra és, de llarg, l’equip que fa més passades, 2.962, superant en més de 500 el segon de l’apartat, Las Palmas, amb 2.010. Però la tirada per la pilota dels tricolors troba un punt amb un to no gaire brillant, el dels gols. Tot i la producció futbolística i el marge de millora pel que fa a la producció, l’equip tricolor només ha fet quatre gols en cinc partits, producte, en part, d’haver realitzat només 30 xuts, només 17 dels quals han anat a porta. Si hi ha un far o un jugador que esdevingui la medul·la del dibuix és, sens dubte, Marc Aguado. Pel futbolista aragonès, l’equip ha de ser “una simfonia que ens fa que tots agafem els mateixos conceptes i els mecanismes per fer el que volem, tenir molta possessió i generar”. En aquest sentit destaca que “tot i que ara no estiguem obtenint tots els resultats que ens agradaria, estic segur que se’ns acabarà donant perquè ho mereixem”. El futbolista aragonès apunta que “el més important és que arribin les ocasions. És evident que ens agradaria convertir totes les arribades en gol però si les tenim vol dir que l’equip funciona. Amb més confiança i amb el pas de les jornades, els gols acabaran venint perquè és una feina de tots”. El futbolista, que encara pertany al Reial Saragossa, és l’àncora i el pal de paller en el joc combinatiu de l’equip tricolor, i la seva incidència el fa ser un dels punts on l’equip rival s’enfoca per desconfigurar l’Andorra. Ho va fer l’Sporting de Gijón, amb Cristo González, o en algunes fases Las Palmas.“La nostra filosofia del joc, com se sap, es basa en la tirada per la pilota, en la possessió per patir el mínim possible i intentar fer el més mal possible al rival”, subratlla Aguado. Tot i això, el migcentre no vol centrar en la seva figura la importància o la rellevància del joc de l’Andorra. “No crec que la meva posició sigui fonamental. És important, però com tota la resta perquè si, per exemple, el central o el lateral no estan preparats per rebre la pilota no arribarà al migcentre, o si no ho està el migcentre, tampoc arribarà en condicions als davanters”. El migcampista és el tercer jugador de LaLiga SmartBank en l’apartat de recuperacions, amb 13. “Em trobo molt còmode pressionant alt i m’agrada llegir el joc i ajudar a l’hora d’interceptar la pilota”, comenta. A més, Aguado és el tercer jugador de la Segona Divisió A que més passades (298) fa, després del central Adrià Vilanova (311) i de Kelechi Nwakali, de la Ponferradina (310), i és l’únic jugador de l’Andorra que ha disputat com a titular les cinc jornades de campionat. Alende, a més, apareix com el cinquè jugador que fa més passades amb 281 i no trobem un altre tricolor fins Martí Vilà, 37è amb 185.

CHRISTOS ALMPANIS, BEN INTEGRAT A L'EQUIP

Una de les darreres incorporacions a l’Andorra, el grec Christos Almpanis, que també va debutar a Anduva contra el Mirandés amb la samarreta tricolor, reconeix estar cada cop més integrat al vestidor. En declaracions als canals oficials del club, el jugador grec va explicar que “l’ambient al vestidor és fantàstic, amb els companys i el cos tècnic. Són tots molt amables i m’estan ajudant molt. Aquesta tarda l’Andorra farà la presentació oficial dels tres nouvinguts, el mateix Almpanis, Moustapha Bundu i el golejador a Anduva, Sinan Bakis.

tracking