El MoraBanc s'enfronta a una LEB Or molt exigent

El MoraBanc és coneixedor de la dificultat d’una categoria on es trobarà, com a mínim, amb cinc equips amb el mateix objectiu

El MoraBanc s'enfronta a una LEB Or molt exigent

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Divendres vinent s’apuja el teló de la temporada 2022-2023 pel que fa a la LEB Or, la categoria en què el MoraBanc Andorra s’ha de jugar les garrofes per tornar a l’ACB. La segona divisió espanyola no té el glamur ni el seguiment mediàtic de la Lliga Endesa, però només fent un repàs als equips que hi militen més d’un entendrà que qui pensi que això serà bufar i fer ampolles per als tricolors no pot estar més equivocat ni més perdut. La LEB Or és una categoria que és molt tàctica, que pren atenció als detalls, que castiga les errades i que és exigent men­talment.

De fet, l’entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano, ja va comentar el dia de la presentació i en ocasions posteriors que l’equip que gestioni millor els moments de dubte durant la temporada tindrà moltes més opcions d’èxit. Sembla clar que els jugadors i el cos tècnic del MoraBanc tenen la lliçó interioritzada i el Força Lleida ja els va fer tastar la medicina de la LEB Or al doble enfrontament de la Lliga Catalana. El conjunt lleidatà va demostrar que en aquesta categoria no serveix de res ni l’escut ni la samarreta i que per assolir el gran objectiu s’haurà de suar sang i, sobretot, ser un EQUIP. Així, amb majúscules. El MoraBanc es trobarà davant de la LEB Or més exigent i dura dels darrers anys amb, com a mínim, cinc equips confeccionats per lluitar pel mateix objectiu que els tricolors: l’ascens a la Lliga ACB. El primer, el San Pablo Burgos, que també va perdre la categoria i que s’ha reforçat, lògicament, perquè el seu pas pel purgatori sigui només d’un any. El mateix Força Lleida, que va jugar la Final Four l’any passat, i que amb jugadors com Juani Marcos, Carrera, Lobo o Vucetic vol repetir aspiracions i serà un dels rivals més durs per a l’equip de Natxo Lezkano. El quart en discòrdia, evidentment, un club històric i amb moltes urgències, l’Estudiantes. L’equip madrileny es va quedar a les portes la temporada passada i ha mantingut part de la seva base per tornar-ho a intentar aquesta temporada. A més, a tots aquests aspirants s’hi ha d’afegir el Zunder Palència, exequip de Lezkano i que el curs passat va treure el cap a la Final Four de Girona, o altres conjunts a tenir en compte i que seran importants durant el curs com el Guuk Guipúscoa, l’Ourense o l’Alimerka Oviedo, que també voldran presentar candidatura. Cal tenir en compte, però, que altres habituals de la categoria com els ex ACB Càceres, Cantàbria, HLA Alacant o Reial Valladolid no pretenen fer el paper de comparsa, així com tampoc el Melilla, l’Albacete, el Leyma Corunya, l’Almansa o l’Iraurgi, que són els altres equips, no menys perillosos, que completen la nòmina de 18 equips de la present LEB Or.

FULL DE RUTA DEFINIT

Ja fa un parell de mesos que els militants de la categoria coneixen el full de ruta per a la temporada. Aquest divendres comença la competició, ja amb partits molt atractius, i amb el debut del MoraBanc Andorra a la pista del TAU Amics de Castelló que dirigeix Juan Antonio Orenga. La primera volta clourà el 20 de gener del 2023 amb la jornada 17 de lliga i on es decidiran els dos equips que juguin la Copa Princesa el 10-11 de febrer. Un títol que va assolir el River Andorra fa vuit anys, la temporada de l’accés a la segona etapa del club a la Lliga ACB. El 19 de maig acabarà la lliga regular amb el primer ascens en joc, l’equip que guanyi la lliga ho aconseguirà, mentre que les eliminatòries es disputaran entre el 25 de maig i el 9 de juny i, finalment, la segona plaça d’ascens sortirà de la Final Four que es disputarà el 17-18 de juny en un lloc per determinar.

ALEXIS BARTOLOMÉ, DUBTE SERIÓS PER UN ESQUINÇ

El MoraBanc Andorra enceta la lliga de LEB Or divendres a la pista del TAU Castelló. Ho farà amb una baixa segura, la de Juan Rubio, fora de combat durant sis setmanes per una lesió miotendinosa a l’adductor llarg de la cama dreta. A més, el tècnic, Natxo Lezkano, manté els dubtes de Tobias Borg i Rafa Luz, que arrossegaven molèsties, i diumenge s’hi va afegir Alexis Bartolomé. L’aler andorrà va patir un fort esquinç al turmell i la seva presència a Castelló penja d’un fil.

tracking