Igualtat

Iniciativa per promoure el futbol femení

Andorra té 300 nenes practicants de futbol

Duel anterior de la selecció femenina.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres centenars de nenes practiquen el futbol a Andorra cada any però es tracta d'una pràctica esportiva encara molt vinculada als homes i per això la Federació de Futbol (FAF) i l'Associació de Dones (ADA) s'han unit en el Dia Mundial del Futbol en les nenes. Amb el lema #ellatambesomiava encoratgen "totes les nenes a practicar esport, a no posar-se límits i a gaudir d'allò que més us agradi". La iniciativa es planteja amb un vídeo publicat a les xarxes socials amb l'objectiu de "reivindicar en aquesta dada especial el paper de la dona en el món de l'esport, promovent una pràctica igualitària i trencant amb els estereotips dels esports catalogats de masculins", exposen en un comunicat.

El missatge és impulsar una pràctica esportiva equitativa "inspirant a les noves generacions femenines a jugar al futbol i tenir una vida saludable". El president de la FAF, Fèlix Àlvarez, destaca que "és important que els drets de les més petites siguin respectats i valorats, com també per convertir en un hàbit normal que el futbol sigui un camí per incloure l'esport dins la seva rutina" i l''ADA remarca que es vol donar una empenta més a totes les nenes perquè entrin en els esports més masculinitzats, com és el fubol. La presidenta del col·lectiu, Mònica Codina, recalca que treballen amb la FAF "perquè el futbol femení andorrà estigui al lloc que es mereix, i potenciar aquest esport en les nenes, noies i dones en condicions d'igualtat, trencant qualsevol estereotip de gènere".

La FAF especifica que Andorra té 156 jugadores amb llicència que pertanyen a 16 equips, i 32 dones que formen part del cos tècnic d'algun equip. I agrega que dins dels equips Enfaf n'hi ha quatre femenins de futbol i un de futbol sala que mouen unes 75 jugadores. L'entitat recorda que treballa des de fa una dècada per potenciar el futbol femení amb projectes com el campus d'estiu que aplega una mitjana de 80 noies en cada edició.

tracking