L'FC Andorra és el segon equip que veu més vermelles

L’FC Andorra ha patit tres expulsions en nou duels i és el segon equip que més vermelles ha vist, igualat amb altres conjunts

El col·legiat navarrès Galech Azpeteguía expulsant Àlex Pastor diumenge a la Rosaleda.LALIGA

L’FC Andorra ha fet un màster avançat d’adaptació al futbol professional i, de moment, se n’està sortint amb nota. I un dels aspectes als quals s’ha hagut d’adaptar l’equip és a la inferioritat numèrica, i és que en nou partits el conjunt de Sarabia ha vist ja com es quedava amb un jugador menys en tres ocasions, l’última diumenge a la Rosaleda contra el Màlaga amb la vermella a Pastor, que s’afegeix a la de Morer a Miranda de Ebro i la de Carlos Martínez a Albacete. Només l’Eibar, que fa dues jornades va quedar-se amb nou homes contra el Saragossa, ha patit més expulsions, un total de quatre. A més dels tricolors, equips com el Racing, l’Albacete, el Lugo i el Tenerife també han vist tres vermelles en aquestes primeres nou jornades. A l’altra banda hi ha quatre equips que no han jugat en inferioritat aquesta temporada, Sporting, Las Palmas, Ponferradina i el proper rival tricolor, el Burgos.

Aquests números contraresten amb els de temporades anteriors, i és que els tricolors ja han vist més vermelles enguany en nou partits que en tot el curs 2020-2021, i només una menys, de moment, que tota la temporada passada. A la campanya 2020-2021, amb Nacho Castro i Eder Sarabia a la banqueta, l’equip només va tenir dos expulsats (Mantovani i Loureiro), mentre que el curs passat van veure targetes vermelles Riera, Eudald, Vergés, Hevel i Adri Vilanova. Pel que fa a l’anterior curs, el 2019-2020, que va acabar sent suspès per la covid-19, l’FC Andorra va patir sis expulsions en els tot just 28 partits de competició que van jugar-se abans que s’acabés cancel·lant el campionat a causa de la pandèmia.

Més enllà de la rigorositat de les targetes vermelles que han vist els homes de Sarabia, especialment la de Carlos Martínez a Albacete i la d’Àlex Pastor diumenge a Màlaga, la realitat és que els tricolors han sabut adaptar-se a jugar amb un menys i no s’han vist perjudicats al marcador després de patir les expulsions. A Miranda de Ebro, Dani Morer va marxar al vestidor quan l’equip perdia 1 a 0 al minut 82, i l’FC Andorra va poder empatar al 98 gràcies a un gol de Bakis. Una cosa similar va passar a Albacete, Carlos va veure la vermella al minut 27 amb 0 a 0, Maikel va marcar l’1 a 0 al 54, i tot i estar amb un menys, els tricolors van poder empatar al 93 amb un nou gol de Bakis. Per últim, diumenge l’Andorra va quedar-se amb deu al 85 amb 0 a 0 i l’equip va poder sumar un punt. A l’altre costat, l’única ocasió en què els tricolors han jugat amb superioritat va ser a la primera jornada contra l’Oviedo. Sergi Enrich va veure la vermella al 89 i l’FC Andorra va aprofitar la superioritat amb el gol de Casadesús que va donar el primer triomf de la lliga.

Pensant en el Burgos

Gairebé sense temps per recuperar-se, l’equip ja està totalment focalitzat en el partit de demà contra el Burgos (16.15 hores, Estadi Nacional). La plantilla va fer ahir al matí una sessió a Màlaga just abans d’agafar el vol fins a Barcelona per tornar al país a última hora de la nit. Els jugadors realitzaran avui a l’Estadi Nacional l’última sessió abans del duel.

L'FC ANDORRA B CAU GOLEJAT CONTRA EL PONTS DESPRÉS D'UN INICI CATASTRÒFIC (4-1)

L’FC Andorra B va sumar la segona derrota de la temporada a la Tercera Divisió després de caure per 4 a 1 contra el Ponts CF en un duel marcat pel mal inici tricolor, ja que l’equip dirigit per Àlex Rodríguez ja perdia 3 a 0 després dels 22 primers minuts de joc. El duel va posar-se de cara ben ràpid per als lleidatans, que van obrir el marcador al minut quatre amb una diana de Guillem Torra. El filial estava totalment perdut i el Ponts va aprofitar-ho mitjançant de nou Torra per fer el segon al minut 20 després d’aprofitar una errada a la sortida de pilota, i només dos minuts després va arribar el tercer gràcies a Xavier Estany. L’Andorra B va retallar diferències al minut 37 gràcies a Ivan Fernández, però els lleidatans van sentenciar el matx al 60 amb hat-trick de Torra. Els tricolors són setens amb sis punts en quatre jornades i dissabte rebran la UE Vilanovenca, que és novena.