curses de muntanya

Johnny Dee va ser un dels jugadors destacats ahir.

La prova suma gairebé un centenar més de participants dels que va tenir l’any passat

Presentació de la prova, ahir a Escaldes-Engordany.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de La Sportiva Andorra Trail, cursa per equips amb tres etapes, que es farà des de demà, ja té més de 300 inscrits, superant així els 200 de l’any passat. La gran novetat d’enguany és que la prova tindrà la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany com a centre neuràlgic, ja que la sortida i l’arribada de les tres etapes de la competició seran en aquest indret de la parròquia escaldenca.

En l’àmbit esportiu, el cap de setmana de curses arrenca demà amb un pròleg de cinc quilòmetres i 260 metres de desnivell positiu. Dissabte serà el torn de La Braibal, amb un recorregut de 26 quilòmetres i 1.890 metres de desnivell positiu, en un traçat que inclou una part per la vall del Madriu-Perafita-Claror, l’estany Blau o el coll dels Agols. Per últim, La Sportiva Andorra Trail acabarà diumenge amb La Palomera, amb 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu pel rec de l’Obac, Costaseda o el Cortal Cremat. A més de la possibilitat de disputar les tres etapes completes, hi ha l’opció de disputar una de les tres curses de manera individual.

El conseller d’Esports i TIC del comú d’Escaldes-Engordany, Josep Batalla, va assenyalar que hi haurà una cursa molt espectacular, i va manifestar que “permetrà conèixer la parròquia i oferirà unes vistes espectaculars de la joia de la corona, que és la vall del Madriu-Perafita-Claror”. Des de l’organització de la cursa, Gerard Riart va destacar que el 80 per cent dels inscrits venen de fora del país, i que hi haurà més d’una desena de nacionalitats representades entre els participants de la cursa. Pel que fa a la participació per gènere, el 79 per cent dels inscrits són homes i Riart va afirmar que “ens agradaria que hi hagués més dones, i que en edicions futures poguéssim arribar al 50 per cent”.

tracking