La UEFA vol més partits a la Lliga de les Nacions

L’organisme vol potenciar la competició ampliant-la fins als vuit duels, dos més que ara

La UEFA estudia ampliar els partits de la Nations League en detriment de les fases de classificació.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA vol potenciar la Lliga de les Nacions en detriment de les fases de classificació per al Mundial i per a l’Eurocopa, i estudia ampliar el nombre de partits de la competició creada la temporada 2018-2019, a canvi de reduir els del Premundial i del Preeuropeu en el futur. L’organisme que regeix el futbol europeu fa temps que busca fórmules per fer més atractives aquestes fases de classificació, ja que com que hi participen totes les seleccions del continent, en moltes ocasions es disputen partits poc atractius i desnivellats, al contrari que a la Nations League, en què tots els equips estan repartits en quatre divisions, i això fa que, sobre el paper, es garanteixin duels més igualats i emocionants, amb tot el que se’n deriva quant a ingressos, ja sigui per màrqueting o pels drets de retransmissió de televisió.

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, va reunir-se a principi de mes a Frankfurt (Alemanya) amb els responsables de les 55 federacions europees just el dia abans que se celebrés el sorteig de la fase de classificació per a l’Eurocopa d’Alemanya 2024, en què Andorra va quedar enquadrada amb Suïssa, Israel, Romania, Kosovo i Bielorússia. En aquesta trobada, el mandatari eslovè va rebre el suport unànime de totes les associacions europees de cara a les eleccions de l’any vinent, va informar de com es troba el procés judicial entre la UEFA i la Superlliga, es va exposar la recomanació de mantenir l’Eurocopa amb 24 equips participants i, segons ha pogut saber el Diari, també es va parlar sobre els possibles canvis a les fases de classificació.

Des de fa dos anys, membres de la UEFA estan estudiant diverses opcions per tal de millorar les seves competicions, i la proposta que té més punts d’anar endavant és la d’ampliar el nombre de partits de la Lliga de les Nacions a canvi de treure’n de les fases de classificació, ja que el calendari està cada cop més atapeït entre les competicions de clubs i les de seleccions, i és impossible afegir partits. A hores d’ara, la Nations League consta de sis partits que es juguen al setembre, octubre i novembre, i la intenció seria afegir-ne dos més, fent així que es passés de grups de quatre a grups de cinc equips. Això aniria en detriment de les fases de classificació, que ara tenen vuit o deu partits en funció de si els grups tenen cinc o sis equips, i la idea és reduir-les. Tot i que es va presentar la proposta a les federacions, no és definitiva i s’està acabant de perfilar abans de ser aprovada en el futur.

LA SELECCIÓ SUB 17 ENCETA EL PREEUROPEU CONRA ÀUSTRIA

La selecció sub 17 enceta avui el Preeuropeu de la categoria enfrontant-se a Àustria a partir de les tres de la tarda. Els tricolors també jugaran contra l’amfitriona, Polònia, diumenge, i tancaran aquesta fase dimecres vinent contra Montenegro. La convocatòria presenta novetats en aquest nou cicle sub 17 i el seleccionador, Òscar Sonejee, va assenyalar que “el nostre objectiu és que gaudeixin d’aquesta experiència, que això els serveixi de cara al futur, i tenir valors”, i va cloure que “jugar contra seleccions tan potents com aquestes ens donaran l’oportunitat de créixer en el futur i per què no somiar?”.

tracking