L'aprovació de dues esmenes allunya el tancament patronal

Assemblea anterior de LaLiga.LALIGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aprovació de dues de esmenes al projecte de Llei de l’esport d’Espanya ahir a la comissió de Cultura i Esports del Congrés dels Diputats espanyol allunya la possibilitat de tancament patronal, i aturada de les competicions de Primera i de Segona Divisió, que 39 dels 42 clubs havien estudiat, tots menys l’FC Barcelona, el Reial Madrid i Athletic de Bilbao.

La patronal del futbol espa­nyol volia garanties en forma d’esmena per protegir-se d’una possible Superlliga, per tenir seguretat jurídica en l’explotació dels seus béns (com en l’acord amb el fons CVC), i perquè sigui vinculant un informe de LaLiga abans que l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) pugui aprovar qualsevol modificació reglamentària.

Finalment, LaLiga va veure com durant la sessió d’ahir s’aprovaven les dues últimes, i és per aquest motiu que la possibilitat d’aturar la competició sembla llunyana ara mateix. L’única que no va ser acceptada va ser l’esmena que servia per protegir LaLiga davant de projectes com el de la Superlliga, que va ser rebutjada tant per part del PP com del PSOE.

Durant la jornada d’avui hi ha prevista una reunió de la comissió delegada de LaLiga formada per dotze clubs, mentre que demà se celebrarà una assemblea extraordinària i posteriorment una reunió amb els 39 clubs per veure quins han de ser els passos a seguir.

tracking