Verdú encara amb molt d'optimisme la temporada

Tot i no acabar a Sölden, l’esquiador es mostra il·lusionat per aquesta campanya pel nivell que està demostrant

Els equips de la FAE a la presentació de la temporada ahir a la seu de Crèdit Andorrà.M. B.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú va extreure conclusions positives de la primera prova de la Copa del Món de la temporada, a Sölden, tot i no poder acabar la prova a la segona mànega, i es va mostrar optimista de cara al futur pel nivell que està mostrant sobre la neu. “Per a mi un mal resultat hauria estat arribar a Sölden i veure que no tenia el nivell, però vaig anar a totes i crec que tirar fort és la manera d’anar on volem anar”, va manifestar l’esquiador de la FAE, que va agregar que “em quedo amb el fet que hi ha un bon nivell, confio en mi i el meu equip, soc optimista i vull entrar a les finals de la Copa del Món”.

L’esquiador va ser el principal protagonista de la presentació de la temporada d’esquí alpí de la FAE, que va celebrar-se ahir a la seu de Crèdit Andorrà. Verdú es marca tres objectius principals per a aquesta temporada, el primer serà el circuit de la Copa del Món, que durà com a conseqüència el segon, participar a les finals de la Copa del Món de Soldeu-el Tarter el mes de març si acaba entre els 25 primers a la disciplina de gegant. Per últim, l’altre gran objectiu serà el Campionat del Món, que es farà a Courchevel Méribel del 6 al 19 de febrer, on té previst córrer el gegant i el supergegant. És per això que l’esquiador, que se centrarà en el calendari de gegant, també entrenarà la modalitat de supergegant per preparar-se per al Mundial i disputarà algunes curses, previsiblement la Copa d’Europa de Santa Caterina (Itàlia) a principi de desembre. Sobre aquesta possibilitat, Verdú va assenyalar que “tinc el dorsal 16 tot l’any pels punts de l’any passat i és una bona oportunitat per sortir amb un bon dorsal i poder preparar el Mundial”.

La primera espasa femenina serà Cande Moreno, que estarà centrada en el circuit de Copa del Món, però en funció dels resultats també disputarà Copa d’Europa. L’objectiu, tal com va explicar el director tècnic d’esquí alpí, Roger Vidosa, serà buscar posicions capdavanteres a la Copa d’Europa, intentar puntuar a la Copa del Món i “buscar els millors resultats possibles al Mundial”. L’esquiadora va destacar que “estic bé a nivell de sensacions, el tema de l’esquena em dona algun petit problema encara, però espero tenir-ho controlat”, i va afegir que “penso que em falta encara una mica de rodatge”.

Els altres dos esquiadors que lluitaran per anar al Mundial seran Axel Esteve i Carla Mijares, de l’equip A. Tots dos se centraran en la Copa d’Europa d’eslàlom, tot i que Mijares també competirà en gegant, i l’objectiu serà estar regularment al Top 30. Esteve, a més, podria disputar alguna Copa del Món, ja que està en el 129è lloc al rànquing mundial i els 150 primers tenen opcions de fer-ho, i va destacar que “l’objectiu és consolidar-me al Top 30 de la Copa d’Europa i si guanyo dorsals anar per posicions més capdavanteres”.

Pel que fa als equips B, el masculí el formaran Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella, i el femení Íria Medina i Jordina Caminal, i en tots els casos l’objectiu serà seguir rebaixant punts FIS i “treure el cap a la Copa d’Europa”. De la seva banda, i pel que fa als equips EEBE (Esquí Estudi Batxillerat Esportiu), per al conjunt sub 19 les principals cites del calendari seran l’EYOF (Festival Olímpic de la Joventut Europea) d’Itàlia i el Mundial júnior del Canadà, a més de “tenir presència a curses FIS d’Itàlia i França i millorar el rànquing”, mentre que els sub 16 tindran l’OPA Cup alemanya (cursa més important d’aquesta categoria) i el Trofeu Borrufa com les dates marcades en vermell al calendari d’aquesta temporada.

SUSPESA LA COPA DEL MÓN DE CERVINIA

La FIS va anunciar ahir la decisió de suspendre la Copa del Món femenina de descens de Zermatt-Cervinia, prevista per al 5 i 6 de novembre, i que havia d’obrir la temporada de velocitat. L’organisme internacional ja va haver de cancel·lar les proves masculines a la mateixa estació, i ahir va prendre definitivament la mateixa resolució pel que fa a les curses femenines. Així doncs, Cande Moreno haurà d’esperar fins al desembre, a Lake Louis (Canadà), per poder debutar.

tracking