Futbol

El VAR condemna l'Andorra (0-1)

L’FC Andorra cau per la mínima contra el Racing, tot i dominar, amb un gol precedit d’unes més que possibles mans

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra va caure per la mínima, per 0-1, contra el Racing de Santander i no va poder sumar la tercera victòria en tot just una setmana. La falta d’encert i les errades defensant la pilota aturada van condemnar els tricolors en un duel marcat també per la nefasta actuació arbitral de Galech Apezteguia a la gespa i de Sagués Oscoz al VAR, que van donar el gol visitant després d’unes possibles mans de Fausto Tienza, i que no van veure unes altres mans claríssimes de Dani Fernández dins l’àrea. El guió va ser l’esperat des del primer instant, amb els tricolors monopolitzant la pilota, i els visitants esperant al darrere per intentar sortir de pressa o per fer mal amb la pilota aturada. Així van provar-ho Satrustegui i Pol Moreno, a la sortida de dos serveis de cantonada, però les ocasions més clares van ser per als homes d’Eder Sarabia. La primera va ser d’Ivan Gil, amb un xut escorat des de l’esquerra que va fregar el pal de Parera, després va provar-ho Bundu, que va quedar sol davant del porter, però que va enviar la rematada molt desviada, i l’última va ser per a Carlos Martínez, amb un xut des de la frontal de l’àrea que el porter visitant va poder evitar sense problemes. Els tricolors ho provaven, però el gol no arribava i el duel va arribar sense gols al descans. A la represa, els tricolors ho van provar en un parell d’ocasions, però el que va acabar arribant va ser el gol visitant en un córner. Una mala marca, unes mans de Fausto Tienza que el VAR va estar revisant una estona, i Pol Moreno, que va aprofitar una segona jugada, van acabar situant el 0-1 al marcador. Els tricolors es van abocar en atac a la recerca de l’empat, però faltava el punt de finor final, tot i que en una internada per l’esquerra d’Almpanis va arribar l’altra jugada polèmica de la tarda, amb una centrada del grec que va tocar a la mà de Dani Fernández, tot i que ni Galech Apezteguia a la gespa ni Sagues Oscoz al VAR no van considerar que era penal tot i que complia totes les premisses per ser-ho, perquè ni estava en una posició natural, ni era a prop del cos, i ocupava un espai.

A partir d’aquí, els tricolors ho van continuar buscant, però es van estavellar una vegada i una altra amb la defensa i amb el porter visitant, com en una ocasió d’Hector Hevel, o en una de Germán Valera, que no van mostrar-se encertats en el tram final, i que va acabar suposant la derrota del conjunt tricolor. Els tricolors aparquen la lliga, i visitaran dissabte vinent el Manacor a la primera ronda de Copa del Rei, i el dimecres 15 l’Olot a la Copa Catalunya. La Lliga tornarà el dissabte 20 amb el duel entre els tricolors i el Lugo.

EL VESTIDOR

“CREC QUE EL PENAL ÉS CLARÍSSIM”

Eder Sarabia, el tècnic de l'FC Andorra va afirmar que “mai no justificaré un resultat en una actuació arbitral, però crec que l’àrbitre s’ha equivocat”, i va afegir que “el penal és claríssim, i també em sorprèn el seu gol, perquè s’afavoreixen de l’acció i és un tema de no entendre el futbol”.

“NO ENTENEM QUE L'ÀRBITRE NO VAGI AL VAR"

Adrià Vilanova. El central del conjunt tricolor va destacar, sobre l’actuació arbitral, que “ho hem vist en directe i a la televisió i és un penal claríssim”, i va agregar que “no entenem que l’àrbitre no vagi al VAR, però tampoc no hi podem fer res i per molt que diguem no servirà de res”.

tracking