Andorra perd amb Àustria amb un gol al minut 86 (0-1)

Un gol d’Arnautovic al 86 dona el triomf a Àustria davant d’una Andorra ben ordenada que frega la sorpresa a l’estadi de La Rosaleda

Joel Guillén, que va ser un dels debutants ahir amb la selecció, en una acció del partit contra Àustria.FAF / X. MIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra va perdre ahir per la mínima (0-1) contra Àustria a La Rosaleda en un duel en què els tricolors van estar a punt de rascar un empat contra una selecció molt superior, però un gol d’una de les estrelles austríaques, Arnautovic, al minut 86, va acabar desequilibrant el partit. Joel Guillén, Èric Vales, Izan Fernández i Aleix Viladot van debutar amb la selecció absoluta.

Koldo Álvarez va fer debutar Joel Guillén d’entrada a la línia de tres central, i el duel va seguir des del principi el guió previst amb Àustria monopolitzant la pilota (la possessió als primers minuts va rondar el 75% per als austríacs), però sense acabar de trobar-se gaire clarivident als metres finals, com en una ocasió de Gregoritsch, que no va poder engaltar bé a l’altura de l’àrea petita una pilota profunda que va posar-li Sabitzer per amunt, amb una jugada protagonitzada pels mateixos futbolistes en què el davanter Gregoritsch va enviar un cop de cap al travesser després de la centrada del migcampista del Bayern de Munic des de la banda dreta, o amb un tir de Grillitsch des de la frontal que va rebutjar la defensa tricolor en un primer temps que va finalitzar sense gols.

A la represa, Àustria va posar una marxa més i va fer entrar alguna de les seves estrelles, com Arnautovic o Baumgartner. I els austríacs van avisar ben ràpid amb una segona pilota al travesser als dos minuts obra d’Adamu. Arnautovic va buscar el gol de totes les maneres, però sense encert. Koldo també va moure la banqueta i va fer debutar Èric Vales, Izan Fernández i Aleix Viladot. Mentre Àustria seguia buscant el gol cada cop de manera més insistent, Iker Álvarez de Eulate havia de demostrar reflexos amb una gran intervenció després d’un cop de cap de Posch. Kainz va enviar posteriorment una pilota al travesser.

Els tricolors se centraran ara en el segon partit d’aquesta aturada prèvia al Mundial i dissabte vinent es veuran les cares amb un vell conegut, Gibraltar. Andorra tornarà a les sis de la tarda la visita al combinat del Penyal, que va jugar a l’Estadi Nacional el 7 de juny del 2021 en un duel amistós que va finalitzar amb empat sense gols. Aquest serà un duel que permetrà als tricolors conèixer millor el seu nivell, i que serà l’última prova per a l’equip nacional abans de la propera competició oficial, la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024, en què els homes de Koldo Álvarez de Eulate es veuran les cares amb Suïssa, Israel, Romania, Kosovo i Bielorússia a partir del març del 2023.

"EL MOMENT DEL GOL ÉS EL QUE FA MÉS MAL"

Koldo Álvarez. El selecconador nacional va assenyalar després del duel contra Àustria que “l’equip ha fet un treball defensiu espectacular i ha estat molts minuts bé”. I va afegir que “llàstima del moment del gol, que és el que fa més mal”. A més, el tècnic de l’equip nacional va cloure que “no hem sabut tenir ni trobar els espais que sí que vam trobar durant la Nations League”.

LA SUB 15 FEMENINA CONTRA GRÈCIA

La selecció sub 15 femenina tancarà aquest matí contra Grècia la participació al Torneig de desenvolupament de la UEFA, que s’està disputant a Albània, en la que és la primera experiència internacional del combinat nacional que dirigeix Catia da Silva, i que està majoritàriament format per futbolistes de l’equip de l’Enfaf. Després de perdre per la mínima contra Albània (1-0), i també contra Estònia, les joves futbolistes de la sub 15 buscaran obtenir un resultat positiu contra el conjunt hel·lènic a partir de les onze del matí.

tracking