Derrota poc amistosa de la selecció (1-0)

La selecció perd a Gibraltar en un assaig aspre, massa dur i amb pocs símptomes de partit no competitiu

Un moment del partit d'Andorra contra Gibraltar.XAVI MIRÓ / FAF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Disputar el darrer partit al seu camp, l’Estadi Victòria, va semblar injectar sang als ulls de la selecció de Gibraltar. Segurament, aquest motiu no hi va tenir res a veure, però l’equip local es va prendre un partit amistós com si, gairebé, els volguessin prendre el penyal. Gibraltar tenia molt clar el guió del partit i on i com curtcircuitar Andorra. Si a tot plegat s’afegeix una permissivitat, estranya, de l’àrbitre kuwaitià Abdullah Alkandari, un forat a l’hora defensar una acció a pilota aturada, que va suposar l’únic gol del partit, i que la selecció va caure en el parany durant tot el primer acte, la derrota (1-0) resulta especialment dolorosa.

Gibraltar ja va començar amb cert ritme incòmode, sobretot pel perfil esquerre, i amb Britto com a mestre de cerimònies. Malgrat les intencions dels locals, però, Andorra mantenia el perfil i li arribava a treure aigua en les ocasions que el grup de l’uruguaià Julio César Ribas enfocava Iker Álvarez. Les hostilitats augmentaven i cada cop semblava menys un amistós atenent a les espurnes que apareixien entre alguns jugadors. Enmig d’aquest brou de cultiu, al minut 34, Ray Cipolina va validar amb el cap l’únic bingo del vespre, després d’aprofitar una acció originada per Walker i mal restada per Cervós (1-0).

A la represa, Gibraltar va seguir fent la guitza en el sentit futbolístic i en el subterrani. La selecció s’intentava desempallegar com bonament podia de la proposta, molt paparra i intensa, dels gibraltarenys, i que amenaçava de treure els tricolors de polleguera. Koldo va introduir un triple canvi que va regenerar la selecció, amb Víctor Bernat, Blanco i Márcio Vieira i l’equip va repuntar fins al punt d’inclinar el camp i crear alguna ocasió escadussera. Va ser Gibraltar, però, qui ho va provar amb un xut creuat de Britto que Iker va refredar amb una mà esplèndida i Andorra al 66’ va replicar amb un intent de Márcio que buscava l’escaire des de la mitja lluna. Els detalls de Berto -que va acabar desfondat- van animar la selecció per no renunciar a la creença de l’empat i el davanter de l’Utebo va tenir a les seves botes el gol que hauria permès tornar a la casella de sortida. Una centrada mil·limetrada de Cervós per l’esquerra, la va treballar Márcio per aconseguir citar Rosas amb Coleing que, miraculosament i gairebé sense voler, va treure la cama. Amb l’ensurt al cos, Gibraltar va tenir temps per tornar a reptar la parcel·la d’Iker i Liam Walker va estavellar al travesser un centre xut enverinat que portava senyals per ser la sentència. Gairebé en temps afegit i amb el dibuix exposat per acabar amb totes les naus a camp contrari, Koldo va donar rodet a Izan i Joel Guillén, que van sumar la segona internacionalitat. L’epíleg d’una derrota que no esdevé, ni de bon tros, el colofó desitjat d’un més que positiu 2022.

VESTIDOR

"UN PARTIT AIXÍ ENS HA DE SERVIR PER APRENDRE"

Koldo Álvarez va reconèixer que “no ha estat un partit fàcil de jugar” i que, “per desgràcia, d’amistós n’ha tingut poc”. El tècnic tricolor va afegir que “més que el resultat, el partit ens ha de servir per aprendre el que ens podem trobar en algun camp”. Va lamentar que “ens preocupava la pilota aturada, i no estem contents perquè no hem fet el pas endavant que entenc que hauríem de fer”.

"SABÍEM ON VENÍEM. SOM MOLT INTENSOS"

Marc Vales, el jugador del combinat tricolor va exposar que “sabíem el partit que ens trobaríem perquè ells són agressius i intensos i estàvem preparats per a això”. Vales va dir que “ha estat una pena perquè havíem treballat les accions a pilota aturada, i el gol ha arribat així”. A més, va explicar el central, “l’àrbitre tampoc ha ajudat gaire i ha estat massa permisiu, però sabíem on veníem”.

El davanter de la selecció, Berto Rosas, controla la pilota envoltat de jugadors de Gibraltar, ahir.

tracking