Futbol

Bundu i Bakis sentencien

En 20 minuts elèctrics a la segona part, dos gols de Bundu i dos més de Bakis posen fi a la resistència del Lugo

Els tricolors celebren un dels gols.

Els tricolors celebren un dels gols.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El relat del partit amenaçava de ser garrepa i l’FC Andorra es trobava al llindar de la desconfiguració. Sense sobrar ni una gota de futbol, el 0-0 era tan injust com descoratjador. Fins que va irrompre Bundu a l’equador de la segona part i el partit va virar en un festival amb l’Andorra arremangat i amb una voracitat inesgotable que va esmicolar el Lugo (4-0) sota la mirada de Gerard Piqué, present a l’Estadi Nacional.

Una sortida inopinadament igualada va posar l’ai al cor a l’Andorra, que no es va estabilitzar fins passat el quart d’hora. Una esplèndida mà de Ratti que va enviar a córner una verinosa rematada de Chris Ramos (10’) va ser el sonall de l’equip tricolor, que va començar a recuperar el control. El Lugo va interpretar de meravella el full de ruta del grup de Sarabia. Arraulit en defensa quan l’Andorra iniciava les ofensives i multiplicat en les ajudes, el conjunt gallec s’encomanava al treball i l’ullal de Chris Ramos per curtcircuitar els tricolors, amb molta pilota però poca fusta. Tot i la possessió, l’Andorra no va mostrar gaire volada i trobava a faltar inspiració per definir quan voltava la perifèria de Whalley. Mentre els de Sarabia fiaven molts moments en les botes d’Almpanis i Altimira i la perxa de Bakis, el Lugo va tornar a fer treballar Ratti amb un cop de cap de Chris Ramos a centrada de Zé Ricardo. Abans de l’aturada, l’Andorra va opositar amb dues rematades de Bakis, una acció d’Altimira i dues excursions de Vilanova i Mika Mármol. Després de la treva, l’equip tricolor va apujar el volum. Bakis va rematar amb l’ungla una centrada de Morer (55’) i poc després el lateral, molt actiu, va estavellar la pilota als guants de Whalley i va veure com un central del Lugo li treia el gol sota els pals. La partitura s’aclaria i l’Andorra ja començava a intimidar seriosament la parcel·la de l’equip gallec. Sarabia va sacsejar la pissarra i va donar rodet a Bundu, Jacobo i Morer i els tricolors van esclatar definitivament al dictat de l’embogit extrem africà. En poc més de 15 minuts, del 69 al 86, l’Andorra va entrar en combustió i va despatxar el Lugo en un simposi d’eficàcia. Jacobo va citar Bundu amb Whalley per estrenar el marcador (1-0), Bakis va habilitar dins l’àrea el 2-0 pel mateix Bundu, que en un sospir va tenir temps d’assistir Bakis pel 3-0, fregar el hat trick -va esclatar la pilota al cos de Whalley- i de lesionar-se en la mateixa acció. Sinan va arrodonir el desfogament tricolor amb una fuetada clínica des de fora de l’àrea que va rebentar l’escaire de la meta gallega (4-0). Mans al cap per celebrar el descomunal fermall de Bakis i l’FC Andorra, un becari a l’elit, va esbufegar reptant, de nou, a la zona noble de la Segona Divisió A.

ELS DESTACATS

Ratti

Salvador

Va defensar la porteria tricolor amb solvència i va evitar que el Lugo s’avancés amb dues grans mans a la primera part.

Bundu

Decsisiu

Va obrir el partit només trepitjar la gespa. En 12 minuts va fregar el hat trick, va donar una assistència i es va lesionar.

Sinan Bakis

Oportú

Paparra i treballador, el davanter turc va trobar el premi, doble, del gol, després de barallar-se amb tota la defensa del Lugo.

Mustapha Bundu celebra un dels gols que va marcar ahir contra el CD Lugo.

Mustapha Bundu celebra un dels gols que va marcar ahir contra el CD Lugo.

tracking