Futbol

Els fitxatges decisius de l'FC Andorra

Bakis, Bundu i Almpanis van arribar l’últim dia de mercat i la seva incidència en el joc de l’FC Andorra està sent notable

Sinan Bakis rep l'abraçada de Bundu, Altimira i Iván Gil, després del seu primer gol, el tercer de l'FC Andorra.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha un equip a la Segona Divisió A que ha d’agrair les incorporacions fetes el darrer dia del mercat d’estiu és, sens dubte, l’FC Andorra. Aquell 1 de setembre, l’equip tricolor va acabar d’arrodonir la plantilla al límit, al darrer sospir, amb els fitxatges de Christos Almpanis, Sinan Bakis i Mustapha Bundu, tres reforços que estan tenint una incidència notable en el joc de l’equip.

Sense anar més lluny, diumenge contra el Lugo. Dos gols de Bundu i dos de Bakis van desembussar el partit contra el conjunt gallec i, tot i que no va ser el seu matx més inspirat, Almpanis va tornar a ser titular –ha jugat 10 partits– i bona part del joc d’atac de l’Andorra es va carregar per la seva banda, l’esquerra. Els tres futbolistes van debutar el mateix dia, a Anduva contra el Mirandés, en la cinquena jornada de lliga i ja en aquell compromís van deixar petjada. Sobretot Bakis, que va fer el seu primer gol amb la samarreta tricolor i va rescatar un punt en temps afegit. Des de llavors, el davanter turc ha fet cinc gols més a la lliga –Albacete, Llevant, Saragossa i els dos recents contra el Lugo– que el situen com a segon màxim golejador de Segona Divisió A, empatat amb Chris Ramos, Raúl García i Borja Bastón –que també n’han fet sis– i només superat per Myrto Uzuni, del Granada, amb vuit dianes. “Va ser una gran tarda per a mi i per a l’equip i ajudar amb gols sempre és gratificant”, va assenyalar Bakis després del doblet. Sinan té contracte amb l’Andorra fins al juny del 2023 i va aterrar procedent de l’Heracles neerlandès, on l’any passat va necessitar 31 partits per fer els sis gols que porta amb els tricolors en 11 partits. De fet, el davanter marca cada 100 minuts –ha signat 6 gols en 600 minuts– i, tenint en compte que l’FC Andorra n’ha fet 19 en 16 jornades de lliga, el 32% de les dianes de l’equip de Sarabia porten el segell de Sinan Bakis, qui, a més, suma un gol oficial més, el que va fer a Olot corresponent a la Copa Catalunya.

També va fer dos gols davant el Lugo Mustapha Bundu. L’extrem africà va batre Whalley en dues ocasions, va donar una assistència, va fregar el hat-trick i es va lesionar. Tot això en 13 minuts de bojos. El futbolista de Sierra Leone va arribar sota la botzina cedit a l’Andorra, a les 23.59 hores de l’1 de setembre, i pertany encara a l’Anderlecht belga, amb qui té contracte fins al 2024. Els dos gols contra el Lugo van ser els dos primers de la temporada per a un Bundu que ha disputat 10 partits (293’) i que, fins ara, no estava exhibint encert de cara a porta.

SARABIA CELEBRA QUE AQUEST CURS L'EQUIP SIGUI "MÉS IMPREVISIBLE"

Emmarcat en una proposta innegociable, poder aportar variants en el joc i matisos que puguin sorprendre el rival són aspectes que el tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia, sempre ha defensat. I més en els partits a l’Estadi Nacional, on els rivals acostumen a tancar-se, com diumenge el Lugo. “El primer gol va venir després d’un contraatac, que també són coses que hem parlat, ser més verticals. Hem de trobar l’equilibri entre la pausa, el control i poder ser més verticals”, va explicar l’entrenador tricolor. Sarabia va celebrar que “aquesta temporada tenim més alternatives, més capacitat per córrer i som més imprevisibles davant d’equips que es tanquen i s’ajunten tant, que no és gens fàcil crear ocasions”. En aquest sentit, el tècnic tricolor va destacar que l’equip “estigui encertat en el moment que el rival baixa una mica i apareixen més els espais”.

tracking