Reportatge

L'eterna joventut de Sanza

L'atleta deixa el càrrec de seleccionador en favor de Javi Giménez per centrar-se a buscar una medalla als Jocs dels Petits Estats de Malta del 2023.

Giménez, Missé i Sanza, al Comunal.M. B. / FAA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corria el 7 de juny del 2007 quan Marcos Sanza va penjar-se la seva primera medalla en uns Jocs dels Petits Estats. Va ser a l’Estadi Lluís II de Mònaco i va aconseguir un bronze en els 5.000 metres en el que era el seu debut a la cita multiesportiva. En els següents 12 anys van arribar 12 metalls més, fins a l’or en els 10.000 metres i la plata en els 5.000 metres de Montenegro 2019, l’última edició dels Jocs abans de l’aturada per la covid, però Sanza no en té prou i en vol més. Per això va anunciar ahir que deixarà el càrrec com a seleccionador, que ocupa des de l’abril del 2021 (i que va crear-se per primera vegada a la Federació Andorrana d’Atletisme), per centrar-se en la preparació de cara als Jocs dels Petits Estats de Malta, que se celebraran entre el 28 de maig i el 4 de juny de l’any vinent, als quals arribarà amb 46 anys, a més d’altres cites com, per exemple, la Copa d’Europa de Nacions de tercera divisió a Polònia al juny.

Sanza va explicar ahir a l’Estadi Comunal Joan Samarra que fa un pas al costat perquè “és un moment una mica difícil per compaginar ser atleta i seleccionador, i he cregut que era la millor manera de deixar de banda aquest tema”, i va agregar que “encara que seguís hauria fet les coses bé i hauria portat els que s’ho mereixen, però pel bé de tot­hom i que els atletes estiguessin tranquils crec que era el millor”. I és que al final la intenció de l’at­leta no és cap altra que “preparar els Jocs de Malta amb la intenció de fer les mínimes, anar a competir i intentar aconseguir alguna medalla”.

D’aquest any i mig com a seleccionador Sanza va destacar que “estic molt content d’aquesta etapa i ha estat molt satisfactòria perquè n’he après molt i m’enduc molts bons records”. En la mateixa línia, el president de la federació, Josep Maria Missé, va agrair la feina de Sanza i va assenyalar que “és una decisió agredolça perquè perdem la figura de seleccionador que el Marcos ens ha ajudat molt a consolidar, i ha fet una feina importantíssima”, i va agregar que “estem contents de seguir tenint un atleta d’aquest nivell que ens representi a les competicions internacionals”. A més, Missé va afirmar que “li agraïm totes les facilitats perquè ens poguéssim prendre el nostre temps per trobar un substitut perquè aquesta és una figura cabdal, i ens ha ajudat en la transició i a escollir la persona que serà el nou seleccionador”.

ETAPA IL·LUSIONADORA

Javi Giménez afronta el càrrec de nou seleccionador amb “molta il·lusió perquè és la meva passió”, i va agregar que “tot i que havia estat una mica desvinculat tinc una perspectiva diferent, la feina del Marcos ha estat espectacular i ara s’ha de seguir la seva feina i millorar en tot el que es pugui”. Missé va destacar que “estem molt contents de tenir el Javi, ens aportarà moltes coses que ara no teníem i és un perfil diferent”, i va cloure que “és una temporada interessant, amb dues competicions importants”.

Marcos Sanza, a la Mitja de València.

tracking