El MoraBanc no dona opció i venç el Lleida (90-75)

El MoraBanc derrota el Lleida després d’una exhibició a la primera meitat i patir més del desitjat a la segonaT

Els jugadors del MoraBanc celebrant la victòria amb Johnny Dee al centre.

El MoraBanc Andorra va sumar la setena victòria del curs (90-75) contra el Força Lleida en un duel amb dues cares en què l’equip va fer una excepcional primera meitat, però on va tornar a perdre pistonada a la segona. Tot i la baixada, l’equip no va deixar escapar el triomf i es mantindrà líder una setmana més.

Ja abans del partit es notava que era un dia gran, i encara es va veure més un cop començat el matx, amb un gran ambient a la graderia, que encara va anar multiplicant-se després del gran inici del MoraBanc sobre el parquet amb un espectacular 18 a 2 per arrencar amb un primer quart gairebé immaculat. Endollats en atac amb bons percentatges en el tir, intensos en defensa, guanyant la lluita el rebot tot i tenir al davant un monstre al davant com Michael Carrera. Ingredients per deixar tot un Força Lleida amb tot just nou punts en deu minuts i arribar 22 a 9 al final del primer període.

Carrera va anar despertant, però amb això no en tenia prou el Lleida per fer front a un gran MoraBanc, en què tothom estava endolladíssim i mostrant un gran nivell. El partit va anar tensionant-se a poc a poc amb una pluja de tècniques contra els visitants, i amb els seus dos interiors (Carrera i Vucetic) carregant-se de faltes, fet que van aprofitar els tricolors per seguir obrint forat i desmarcar-se 21 amunt (35-14) a l’equador del segon període. Els visitants no volien dir adeu tan d’hora al partit i van fer un 0 a 7 de parcial. Àlex Urtasun va permetre’ls enganxar-se, mentre el duel seguia guanyant en tensió i el tècnic visitant, Gerard Encuentra, marxava abans d’hora al vestidor per dues tècniques. I si Encuentra estava encès, per l’arbitratge, Johnny Dee ho estava també, però des del triple, i els seus 19 punts van fer que el duel arribés 51 a 29 al descans.

A la represa, el MoraBanc Andorra va tenir una petita desconnexió que el Lleida va aprofitar per reduir la diferència per sota dels 20 punts gràcies a un gran Urtsaun, i va obligar Natxo Lezkano a aturar el partit i demanar temps mort. Els visitants van seguir millor sobre el parquet aprofitant els mals moments del MoraBanc i van tancar el tercer període per sota dels deu punts de diferència (69-60).

El partit semblava entrar en un moment crític amb un MoraBanc molt espès, amb el Lleida lluitant i remant per deixar la diferència en vuit punts (75-67). Però llavors va aparèixer Czerapowicz. És el que té tenir una plantilla plena de talent, que quan menys t’ho esperes qualsevol dels jugadors et pot sortir a rescatar i ahir ho va fer el suec, amb set punts quasi seguits per prendre aire quan el més calent era a l’aigüera. El conjunt tricolor no va deixar escapar la victòria i va acabar d’arrodonir-ho amb el 90 a 75 de Dee des del triple amb què va acabar-se el partit, i que va fer embogir el Poliesportiu perquè portava com a premi una hamburguesa.

Els tricolors tenen ja una peça més del complicat trencaclosques que serà el retorn a la Lliga ACB, i ja se centren en un altre duel clau, diumenge 4 de desembre a domicili contra l’Estudiantes.