Irineu Esteve enceta la Copa del Món amb dues curses a Finlàndia

El fondista s’estrena avui amb una prova de deu quilòmetres clàssics

Irineu Esteve, en un entrenament.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve enceta avui la seva participació a la Copa del Món d’esquí de fons 2022-2023 amb la primera de les dues curses previstes per a aquest cap de setmana a Ruka, Finlàndia, una cursa de 10 quilòmetres clàssics que arrencarà a partir de les 13.30 hores. Demà serà el torn dels 20 quilòmetres estil patinador en persecució, en dues curses que serviran per veure com arriba el fondista de la FAE després de la pretemporada.

Esteve va realitzar una última estada de preparació a Davos, Suïssa, com a punt final d’una pretemporada moguda, on també va patir problemes físics amb una luxació de clavícula inclosa, però arriba en bon estat de forma a l’exigent inici de la Copa del Món, amb tres caps de setmana consecutius de curses, aquest a Finlàndia, i els dos propers a Noruega, a les estacions de Lillehammer i Beitostolen.

De cara a aquesta estrena d’Irineu Esteve, el director de la secció d’esquí de fons de la FAE i entrenador, Joan Erola, va manifestar que “aquí, a Finlàndia, hi ha unes condicions que estan bé perquè no fa gaire fred”, i va agregar que “fa tres o quatre graus sota zero, que per ser de les primeres curses al nord no fa gaire fred”. Sobre l’estat de le pistes, va destacar que “hi ha poca neu però la pista està bé, avui competirem en una de cinc quilòmetres i demà en una de 3,3”. Per últim, va destacar que “penso que arribem força bé per a aquestes primeres curses”, i va cloure que “a veure com va la carrera de deu quilòmetres, que és una incògnita, però pot tenir un bon rendiment”.

VILA, GRIOCHE I DEL RIO OBREN LA TEMPORADA A LIVIGNO

Carola Vila, Quim Grioche i Gina del Rio obren la temporada a Itàlia amb dues curses de la Copa del país transalpí. Avui serà el torn d’un esprint en la modalitat patinador, mentre que demà es farà la carrera individual també en estil patinador. La primera voluntat era disputar les curses FIS de Santa Caterina, però es van suspendre i l’equip va haver de canviar el calendari. La setmana vinent arribarà el debut a la Copa d’Europa amb una prova també a Itàlia, a Santa Caterina.

tracking