ESPORT

Sant Julià vol ser Vila Europea de l'Esport

La parròquia s'enfronta a 45 viles més i el veredicte es coneixerà el 6 de desembre

L'acte ha tingut lloc a la casa comunaComú de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria acull aquest dissabte una delegació de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l'Esport (ACES Europa) per presentar-los la candidatura laurediana a ciutat europea de l’esport 2023 dintre de la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants, segons informa la corporació. A la cita, que s'ha celebrat a la casa comuna, no hi ha faltat la ministra d’esports, Sílvia Riva;Josep Majoral, el cònsol major de la parròquia; Justo Ruiz, secretari d'Estat d'Esports; Vincenzo Lupatelli, president ACES Europe Italia; Joan Anton Camuñas, delegadat ACES Europe Catalunya i Andorra i Lukas Vorel Adams, delegadat ACES Europe República Txeca.

Així, la parròquia s'enfronta a 45 viles més, però Josep Majoral s'ha mostrat optimista de que l'organisme valorarà positivament el seu programa fent referència al campionat del món del Trial, el Triatló, l'antic campionat del món de tir al plat i la competició en l'àmbit europeu de BTT que acull la parròquia. Així mateix, el mandatari ha recordat que LAUesport serà el primer centre esportiu de tot el país en tenir un vestuari inclusiu,un fet que considera que des d'ACES Europe es valorarà "molt positivament". També ha destacat que s'ha ampliat la diversitat d'esports des de la corporació amb la incorporació del pàdel, el bàsquet, el patinatge i l'hoquei.

Per la seva banda, la ministra Riva, ha indicat que des de l'executiu es valora positivament que lesparròquies apostin per aquestes candidatures perquè reforcen el concepte de "l'esport com a sector d'interès nacional". També ha fet referència a l'orgull que suposa que la parròquia d'Encamp ja va gaudir d'aquest guardó el 2020. Per altra banda, el president d'ACES Europe, Vincenzo Lupatelli, ha indicat que Sant Julià de Lòria és l'última vila que visiten i que el 6 de desembre, amb l'aixecament de bandera, es podrà conèixer el veredicte.

tracking