tennis

Amarga estrena a casa

Vicky Jiménez no té cap opció i perd contra Tatjana Maria per un contundent 6 a 0 i 6 a 3 a la primera ronda

Vicky Jiménez demanant els ànims del públic en un moment del partit d'ahir al Poliesportiu.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

No va ser profeta a la seva terra i la realitat, la crua realitat, va esmicolar les il·lusions de Vicky Jiménez Kasintseva en el debut al Crèdit Andorrà Open. Tot i allargar lleugerament l’agonia, anotant-se tres jocs consecutius al segon set, i fer esperar el crit de victòria de l’alemanya Tatjana Maria, la jove andorrana va quedar eliminada del torneig de casa a les primeres de canvi.

Maria, més avesada i sòlida, va despatxar Jiménez en 1 h 15’ i en dues mànegues 6 a 0 i 6 a 3, i va tallar el somni de l’andorrana. El partit va tenir poca història. La tennista alemanya, de 35 anys, semifinalista aquesta temporada a Wimbledon i mare de dues filles, va anar per feina i va aconseguir treure de polleguera Vicky amb uns cops restats i un joc subterrani que la van descol·locar. El 6 a 0 va ser producte, també, de no ser capaç de tancar bé alguns jocs i l’andorrana va acusar massa el context i va pagar cares les errades. En el segon set, la història portava el camí de repetir-se però en un rampell d’orgull i esperonada pel públic, Jiménez es va quedar a mig camí d’aixecar un 5 a 0 advers. “No ha estat el meu dia però m’ho he passat genial tot i el resultat. Vull agrair el suport de tothom i espero l’any que ve tornar més forta”, va dir una emocionada Vicky, que no va poder evitar les llàgrimes quan va aconseguir el primer joc dels tres consecutius que van posar una mica de pebre al partit en el segon set. La jove tennista va assegurar no haver-li afectat la pressió però, amb 17 anys i les expectatives que s’havien generat, van ser complicades de gestionar i les emocions la van acabar superant. A més, va afegir, “el seu joc [el de Tatjana Maria] era una mica molest i, tot i que em trobava bé, era inevitable cometre algunes errades que ella ha aprofitat. Té molta experiència i això ha estat clau”. Jiménez va cloure apuntant que “ara ja he acabat la temporada, toca descansar i tornar amb força per a la propera temporada. Estava a casa, volia fer-ho bé i no ha pogut ser”, va culminar la jove tennista entre llàgrimes. Per part seva, el seu entrenador, Eduardo Nicolás, Nico, va explicar que “té 17 anys i aquesta ha estat per ella una gran experiència. És lògic que hi ha coses a millorar però estem en el camí i contra una rival així, jugar a casa, la pressió... no és fàcil”. L’entrenador va afegir que “al segon set la Vicky ha tingut les seves opcions i amb el 5 a 3 i el 0 a 30, l’alemanya potser estava pensant que podrien passar coses”. Per a Nico, això farà més forta la Vicky. És una jugadora molt jove que ha d’anar creixent i millorant”.

Avui, els dobles

La quarta jornada del Crèdit Andorrà Open oferirà avui bona part dels partits de vuitens de final. Eliminada en el quadre individual, Vicky tindrà ara una nova oportunitat als dobles, on farà parella amb la resident Georgina García, i s’enfrontaran avui al duet format per la russa Alexandra Panova i la nord-americana Alycia Parks.

Van Uytvanck, a quarts

Pel que fa a la resta de la jornada, una de les principals favorites, la belga Alison van Uytvanck, cap de sèrie número 2 i número 55 del rànquing WTA, va superar la nord-americana Katrina Scott en dues mànegues (5-6 i 2-6). La belga va segellar, així, el bitllet per als vuitens de final del Crèdit Andorrà Open en el partit que va servir d’aperitiu abans del debut de Vicky Jiménez, que va tancar la tercera jornada. Van Uytvanck s’enfrontarà a la guanyadora del partit entre l’espanyola Cristina Bucsa i Kateryna Baindl que es disputarà avui. A la jornada d’ahir també van aconseguir la classificació per a vuitens Rebecca Peterson, que va superar la ucraïnesa Daria Snigur –la botxí de la resident Georgina García– per 6 a 4 i 6 a 1, Sabine Lisicki, que va guanyar Alina Charaeva per 6 a 0 i 6 a 3, i Alycia Parks, que es va desfer de la francesa Oceane Dodin per 3 a 6 i 6 a 7. La jornada també va servir per tancar les eliminatòries de primera ronda i, a banda de l’accés de Tatjana Maria, van facturar el passaport per als setzens Ana Konjuh, que va guanyar Carole Monnet per 7 a 5 i 6 a 4 en el darrer partit que es va disputar al Joan Alay, Sophie Chang que va superar Bibiane Schoofs per 6 a 3 i 7 a 5, i Kateryna Baindl, que va vèncer la turca Pemra Ozgen per 6 a 7 i 3 a 6.

Vicky Jiménez Kasintseva va perdre davant Tatjana Maria en la primera ronda del Crèdit Andorrà Open.

tracking