Futbol

Condemnats per una errada (0-1)

L’FC Andorra ho fa tot per imposar-se al Cartagena, però acaba perdent per la mínima després de cometre una errada defensiva al 93

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Diu aquell tòpic que el futbol és així. Però no per ser tan reiteratiu deixa de ser veritat, i aquesta mena de mística de l’esport rei és l’única manera d’explicar (si és que es pot) la derrota que va patir ahir l’FC Andorra contra el Cartagena per 0-1 a l’Estadi Nacional. Domini gairebé insultant, ocasions de tots colors (algun pal inclòs), una actuació descomunal del porter rival, i al final, desfeta. Una errada d’entesa al minut 93 entre Alti i Lizoain en una pilota aparentment senzilla va acabar en un gol en contra que va deixar tot l’Estadi Nacional, Gerard Piqué inclòs, glaçat i amb un pam de nas després de veure com el conjunt murcià s’enduia els tres punts després de no haver arribat gairebé en tot el partit a la zona de tres quarts, i de fer tot just un xut, sense gens de perill, en els 92 minuts anteriors que va tenir el matx.

El partit va seguir el guió previst des de l’inici, amb els tricolors monopolitzant la pilota, i els murcians intentant sortir, tot i que sense èxit, en velocitat. A diferència d’altres duels similars, però, la possessió dels homes d’Eder Sarabia no va ser ahir gens estèril, sinó que van aprofitar-la per ser profunds i obrir bé les bandes. Les ocasions van començar a arribar, però la més clara va ser per a Bakis, que va rebre una excel·lent pilota interior de Mármol, però que va topar amb Aaron Escandell, un autèntic maldecap per als tricolors, que va treure el que hauria estat l’1-0. Però la del turc no va ser l’única que va generar l’equip, i una triple oportunitat amb un xut final de Pampín va ser una altra de les arribades clares en una primera meitat que va acabar sense gols.

A la represa, Alti, amb un xut llunyà, va ser el primer a intentar-ho, però els tricolors ho provaven de tres en tres, i una nova triple ocasió va ser l’opció més clara per als locals, tot i que ni Ivan Gil, ni Jacobo ni, sobretot, Marc Aguado no van trobar porteria en una opció que va tornar a evitar Escandell. Els tricolors es van abocar a l’atac buscant la victòria, però el que va acabar arribant va ser el dramàtic i cruel 0-1. Ortuño va posar una pilota llarga, Alti i Lizoain no van entendre’s per saber qui anava per la pilota, i el més llest de la classe va ser Isak Jansson, que passava per allà i que va ser qui va quedar-se la pilota morta per marcar el gol definitiu que va servir per derrotar l’FC Andorra.

El futbol, per sort, sempre dona una segona oportunitat i una opció de refer-se, i en aquest cas arribarà ben aviat. El conjunt tricolor, que va sortir dels llocs de play-off d’ascens, afronta dimecres la tercera jornada intersetmanal de la temporada amb una visita a l’Alcoraz per enfrontar-se a l’Osca, cridat a ser a la part alta de la lliga.

El porter Raúl Lizoain es lamenta després d'encaixar el gol rival.

Els jugadors de l'FC Andorra, capcots, després de la derrota contra l'FC Cartagena.

tracking