El MoraBanc es desfà de l'Estudiantes

El MoraBanc obté un gran triomf contra un rival directe per l’ascens com l’Estudiantes

Speight va ser el màxim anotador dels tricolors a Madrid.M. ESTUDIANTES

De mica en mica s’omple la pica, i la de les victòries del MoraBanc Andorra se segueix omplint després del triomf que va aconseguir ahir el conjunt tricolor a domicili contra el Movistar Estudiantes per 72-79 i que fa que els homes de Natxo Lezkano continuïn, una setmana més, com a líders de la categoria (empatats amb el Palència). Els tricolors van refer-se d’un mal inici, van capgirar el marcador i van mostrar la seva solidesa quan més falta feia per segellar la vuitena victòria de la temporada, la quarta de manera consecutiva.

Amb el triomf, a més, el MoraBanc Andorra posa dues victòries ja de marge respecte a dos dels cridats a lluitar per l’ascens directe, com el conjunt madrileny i el San Pablo Burgos. Més enllà de la victòria, les notícies positives van ser el retorn de Marin Maric i de Rafa Luz. El pivot va jugar tot just nou minutets, mentre que el base va ser un dels jugadors destacats, amb gairebé 20 minuts sobre la pista.

L’inici tricolor va ser més que dolent, amb un 11-0 en contra que va esperonar l’afició local, i amb un 0-6 en tirs de camp per als homes de Natxo Lezkano. Però la cursa no era un esprint, sinó que era de fons, i a poc a poc el MoraBanc va anar trobant-se més i més còmode sobre el parquet del Wizink Center, tancant el primer quart 21-16. La millora va seguir-se notant, especialment augmentant el nivell defensiu, i els tricolors van posar-se per primer cop a davant a set minuts per al descans (23-24), les prestacions locals van anar augmentant, i els homes de Natxo Lezkano ja manaven per deu punts al descans (31-41). Però ja se sabia que el partit era molt llarg, i així va ser-ho, ja que a la represa, l’Estudiantes, esperonat per la seva gent, va tornar a capgirar el marcador (50-49) amb un bon parcial, però en aquell moment l’equip no va enfonsar-se, ni de bon tros, i va treure l’ofici i l’experiència per tornar a capgirar el matx i tancar el tercer període 52-58. A l’últim quart, els tricolors van mantenir la bona dinàmica i, tot i els intents madrilenys per acostar-se, van tornar a exhibir la calma i la solidesa necessàries per segellar la vuitena victòria en el duel contra un rival directe.

La Leb Or gairebé no deixa temps per a les celebracions, i l’equip ja pensa en un nou repte, el duel de dimecres al Poliesportiu (20.00 h) contra el Corunya.