Joan Verdú és segon a Santa Caterina

L’andorrà es rescabala del primer supergegant i se situa 5è a la Copa d’Europa de l’especialitat

Joan Verdú, a l'esquerra, va aconseguir el segon lloc al supergegant de Santa Caterina.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú es va treure ahir el mal regust de boca del primer supergegant de la Copa d’Europa de Santa Caterina –va fer un interior i no va poder acabar la baixada– i va signar un podi amb una magnífica segona posició. Un resultat que permet a l’andorrà situar-se cinquè a la Copa d’Europa de l’especialitat i, a més, ha millorat punts, en marcar 23,64, quan tenia 36,95.

Verdú va marcar un crono d’1’07”19, a 0”31 del guanyador, l’austríac Andreas Ploier, que es va imposar amb 1’06”88. L’esquiador de la FAE sortia amb parcials allunyats dels millors temps, amb un +0”13 al primer punt de control que el situava més enllà del 20è temps, però després remuntava posicions al segon punt amb un -0”12 que el va col·locar ja com a millor temps. En el tercer pas intermedi, però, tornava a deixar-se una mica de temps, en marcar +0”30 i ser el 15è, però la part final tornava a remuntar per establir el crono d’1’07”19 que el deixava segon a 0”31 del primer. El podi el va completar, com a tercer classificat, el també austríac Stefan Rieser, que va acabar amb 1’07”35, a 0”16 de Verdú. Amb aquesta cursa, Verdú suma 80 punts a la classificació de Copa d’Europa de supergegant i és 9è a la general de la Copa d’Europa i 5è a la particular de supergegant. L’andorrà viatja ara a Val-d’Isère, on dissabte vinent disputa una prova de Copa del Món de gegant. L’esquiador va explicar que “la idea era entrenar i competir per preparar el Mundial, però fer aquest resultat és una gran notícia i demostra el nivell que tinc en velocitat”. L’andorrà va afegir que “estic molt content, perquè a més a més dimarts va ser un dia una mica complicat perquè no vaig poder acabar la mànega, però tot i així m’he refet molt bé. Estic molt orgullós de l’equip, que ha fet una feina increïble, estan tots a ple rendiment i estic molt agraït de tota la feina que s’està fent al meu voltant, i jo feliç de poder compensar-ho amb resultats com aquests. Per part seva, el tècnic, Juan Lago, va comentar que “és el primer podi de supergegant en Copa d’Europa per a ell i era una mica l’objectiu d’aquest any, intentar quadrar dos resultats a la Copa d’Europa per poder iniciar la Copa del Món en aquesta disciplina el pròxim any”.

NACIONAL JÚNIOR ITALIÀ

Ahir, d’altra banda, es va disputar el gegant del National Junior Race italià a Alpe Cermis, amb la presència de Carla Mijares, Íria Medina i Jordina Caminal de l’equip de la FAE. Medina va acabar en el cinquè lloc amb un temps d’1’51”73, a 0”87 de la guanyadora, la suïssa Sina Fausch (1’50”86), i a només 0”67 de la tercera plaça. Mijares va ser sisena, a prop del podi, amb 1’51”83, mentre que Caminal va ser 28a a 4”43 de la guanyadora.

tracking