Marcats pel Var (1-0)

L’FC Andorra suma la segona desfeta seguida després de caure per la mínima a Osca

Marc Fernández, en una acció del partit.FC ANDORRA

L’FC Andorra va sumar la segona derrota consecutiva després de perdre 1 a 0 al camp de l’Osca en un duel decidit pel VAR, que va mostrar a Guzmán Mansilla una acció, com a mínim dubtosa, que l’àrbitre andalús va acabar assenyalant com a penal i expulsió per segona groga a Martí Vilà a l’inici de la segona meitat (després d’una bona estona mirant repeticions), i que va ser l’únic element que va poder desfer el 0 a 0 inicial. La jugada va treure de polleguera els tricolors, tal com va exemplificar Eder Sarabia a la roda de premsa posterior que, empipat com mai, va utilitzar la ironia per assenyalar que ahir va ser “un altre dia on no tenim sort amb els àrbitres”.

El tècnic va fer rotacions a gairebé tot l’equip, ja que de la derrota a Cartagena només van repetir Vilanova i Pampín, i va canviar el sistema i va apostar pel 5-3-2 com ja havia fet en diverses ocasions. L’Osca va ser el primer a avisar als 20 segons de joc després d’una badada defensiva d’Adri que va provocar un 1 contra 1 de Kanté que Ratti va treure amb una magnífica intervenció. Des d’aquí, monòleg tricolor amb la pilota amb bones arribades, però sense acabar de generar. A l’altra banda, els locals buscaven sorprendre al contraatac, i també des de la pilota aturada, tot i que sense gaire èxit tampoc. L’acció més clara per als tricolors a la primera meitat va ser una falta directa que va xutar Jandro Orellana que va sortir fregant el pal d’Andrés Fernández. Els aragonesos van tenir l’última abans del descans amb un xut llunyà de Joaquín, però el duel va arribar sense gols al descans.

A la represa, els primers a avisar van ser els tricolors, i és que Carlos va tenir el 0 a 1 al primer minut amb una rematada de cap dins de l’àrea després d’una centrada mil·limètrica de Marc Fernández. L’Osca va respondre amb un xut des de fora de l’àrea de Juan Carlos que va sortir desviat just abans que el partit fer la volta com un mitjó. Als deu minuts de la segona l’àrbitre, després de mirar i remirar una bona estona al VAR, va xiular penal en una acció controvertida entre Martí Vilà i Kanté que va acabar amb el defensa tricolor expulsat per doble groga, i amb els locals 1 a 0 després que Juan Carlos no fallés. El gol va deixar groguis els tricolors, que a poc a poc van poder tornar a endollar-se després dels canvis d’Eder Sarabia, però l’Osca estava atent als espais que deixaven enrere els del Principat, bolcats a l’atac amb més cor que cap, i sense gaire clarividència. L’expulsió de Juan Carlos al minut 88 va tornar a igualar les forces sobre la gespa, però ja era massa tard i l’equip va acabar caient.

Gairebé sense descans, dissabte nova oportunitat amb la visita del Leganés al Principat.