El MoraBanc suma el dotzè triomf a la pista de l'Almansa

El MoraBanc pateix per facturar la vuitena victòria consecutiva a la pista d’un paparra i exigent Almansa

El pivot Felipe Dos Anjos va ser un dels millors tricolors ahir a Almansa.RAFA NAVALÓN / CB ALMANSA

L’ambient de tràmit que sobrevolava el Poliesportiu d’Almansa va quedar esborrat en un parpelleig. El MoraBanc Andorra va aconseguir facturar davant l’equip manxec un triomf innegociable però signat amb sang i suor i sabent aplicar-se en el fang (75-82).

En un partit aspre i per mastegar sorra, l’equip tricolor va aprendre ràpid, tot i que ja és ben coneixedor que a la LEB Or la realitat classificatòria és la pitjor de les referències. Czerapowicz, amb 17 punts i sis rebots, Maric amb 15, Dos Anjos amb 14 i les 11 assistències de Rafa Luz van conduir els tricolors a una victòria tan gris com necessària. El grup de Lezkano ja va destapar el partit amb arestes en defensa, però exhibint credencials, amb una sortida de 4 a 12 i el dictat de Maric i Rubio. L’Almansa, amb un parcial d’11 a 0 i tres triples consecutius, es va posar per davant i va obligar el tècnic tricolor a refredar el partit i recuperar el to general (15-12). Les aportacions de Czerapowicz (5 punts), el múscul de Dos Anjos (6) i una defensa, novament enfocada, va permetre al MoraBanc facturar un parcial de 2 a 13, guanyar el rebot i arribar amb cert coixí a la primera aturada (17-25). L’equip manxec es va multiplicar i va apujar la duresa al darrere i va treure petroli d’un encert exterior –va convertir set triples a la primera part– que no deixava als tricolors aplanar el camí (32-34) ni poder agafar el control. Esperonat pel públic i per una versió massa tova del MoraBanc, l’Almansa va ser capaç, per moments, de treure de polleguera l’equip andorrà, que va arribar a l’interludi per sota (45-43) havent encaixat 28 punts al segon quart. El pas per vestidors va esperonar els tricolors amb una sortida de 5 a 14, amb un notable Dos Anjos, però insuficient davant la impossibilitat de desxifrar del tot el cinc de Tino Ugidos (50-56). L’Almansa, amb el ganivet entre les dents i sense brides, aprofitava la inspiració dels dels 6,75 quan no trobava solució per aturar ni el sostre brasiler del MoraBanc, que va saber maridar bé amb Rafa Luz, ni Czera. Els tricolors, però, es van descamisar al tercer quart tot i que el 8 a 20 de parcial no semblava terminal donades les circumstàncies (53-63). Cinc pèrdues de pilota –16 en tot el partit– en quatre minuts i sense opcions de tir van donar la benvinguda al parcial definitiu. Tot i els vaivens, l’equip de Lezkano va dominar àmpliament el rebot i li va arribar amb galons, solidesa i, en molts moments, pura inèrcia per poder rematar la feina.