Esteve acaba en 26è lloc els 10 km de persecució

El fondista va ser 89è als 1,5 km esprint de Val Müstair amb -23”48

Irineu Esteve en la prova d'sprint celebrada dissabte a Val MüstairModica_Nordic Focus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve va acabar en el 26è lloc en la prova de 10 quilòmetres persecució celebrada ahir al migdia a Val Müstair, a Suïssa, que suposa una recuperació de 57 posicions al Tour de Ski ja que sortia en la 89a posició obtinguda dissabte. L'esquiador andorrà va aconseguir així situar-se 32è en la general abans d'arribar a les curses d'Alemanya.

L'entrenador d'Esteve, Joan Erola, va manifestar ahir que la prova "ha anat molt bé" per la recuperació de posicions "que ens ha anat molt bé per tornar a entrar en la batalla del Tour". I va afegir que marxen a les properes cites "amb la moral bastant alta".

Esteve havia iniciat la seva quarta participació en el Tour de Ski amb una 89a plaça en la primera prova, els 1,5 km esprint que es va disputar a Val Müstair. Sabut que no és, ni de bon tros, la seva especialitat i que està obligat a participar en les set proves del Tour, l’objectiu de l’andorrà era perdre el mínim de temps possible. Amb 101 corredors en la nòmina de sortida, Esteve va invertir a fer el traçat inicial 3’17”53, lluny dels 30 primers que entraven directament als quarts de final, i a 23”48 del guanyador. Un temps que es trobava dintre de les previsions de la FAE en aquest primer compromís, tenint en compte que té molta més tirada en curses de resistència i que les explosives no són la seva especialitat.

Després de la cita suïssa, el Tour de Ski es desplaça a Alemanya, a l’estació d’Oberstdorf, on demà Esteve competirà als 10 km individuals en clàssic. L’endemà se celebraran els 20 km persecució en lliure per tancar la doble etapa alemanya. D’allà, el Tour de Ski torna a viatjar i en aquest cas ho fa cap a Itàlia, a Val di Fiemme, on se celebraran tres curses finals. Divendres 6, l’esprint en clàssic, per continuar dissabte 7 amb els 15 km amb sortida massiva –mass start– en clàssic, i tancar diumenge amb els 10 km amb sortida massiva també, en lliure, per pujar l’Alpe Cermis. Allà, precisament, Esteve va assolir l’any passat la sisena plaça.

tracking