Esteve acaba 50è als 20 km persecució

El fondista s'ha situat 40è a la general del Tour de Ski a Oberstdorf

Irineu Esteve durant els 20 km de persecució d'avui a OberstdorfModicaNordicFocus

Irineu Esteve ha acabat 50è als 20 quilòmetres persecució de la quarta jornada del Tour de Ski a Oberstdorf (Alemanya) que s'ha disputat aquest matí, segons ha informat la FAE. El fondista andorrà se situa 40è a la general de la prova amb aquest resultat, millorant sis posicions.

L'entrenador d'Esteve, Joan Erola, ha destacat que el rendiment de l'esquiador "ha sigut més bo" avui tot i que ha manifestat que "no sortim molt contents d'aquestes dues etapes d'Oberstdorf pequè eren una mica clau per nosaltres per lluitar per una bona posició en la general, i se'ns ha ficat molt costa amunt". I ha incidit que esperen "ser més competitius" en les següents proves italianes per recuperar en la general i optar al millor lloc possible.

El Tour de Ski es trasllada ara a Val di Fiemme, a Itàlia, on se celebraran tres curses finals. La primera serà l'sprint en clàssic de divendres, dissabte es correran els 15 km en sortida massiva en clàssic i diumenge es farà els 10 km de sortida massiva en lliure per pujar a l'Alpe Cernis.

Nit d'indigestió

Esteveva superar ahir els 10 quilòmetres clàssics amb més complicacions de les previstes, atès un problema digestiu. Tot i el mal tràngol i els patiments durant la cursa, la primera del tour, el fondista andorrà va apretar les dents i va culminar la prova en la 59a posició i se situa 46è a la classificació general, a 50” de la 30a plaça, que ocupa ara el suís Candide Pralong.

Així, Esteve va arribar a la carrera dels 10 km clàssics físicament dèbil després d’una nit complicada per una indigestió, però malgrat tot va lluitar per acabar la prova i mantenir-se a la competició, que avui viurà la cursa de 20 km persecució. Ja als primers quilòmetres quedava clar que no havia de ser un bon dia. Al punt de control 2,1 km, Esteve marcava el 75è temps i perdia 38”, mentre que una mica més endavant, en el 5,2, recuperava algunes posicions per marcar el 69è crono amb 1’13”8 de temps perdut. En el km 8,3 la pèrdua de temps era de 1’56”7, però l’andorrà estava millorant i es col·locava 61è. Al final, a la línia de meta aconseguia remuntar encara més posicions, en acabar els 10 km el 59è, amb 23’42”6, a 2’04”1 del guanyador, que va ser, novament, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo amb 21’38”5.

Joan Erola, tècnic d’Irineu, va comentar que “possiblement en altres condicions no sé si haguéssim corregut, però sent el Tour, havíem de córrer. Al final, encara s’ha defensat bastant bé”.

Irineu Esteve a la prova de 10 kilòmetres clàssic del Tour de Ski a Oberstdorf.