poliesportiu

L'Europeu de triatló d'hivern espera arribar als 250 participants

Les inscripcions d’algunes federacions s’han endarrerit per la falta de neu

Un dels recorreguts de l'Europeu de triatló d'hivern.IRONMAN / TONI GRASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat d’Europa de triatló d’hivern obrirà el 28 i 29 de gener a Sant Julià de Lòria i Naturland la tercera edició de l’Andorra Multisport Festival, organitzat pel grup Ironman i el Govern. L’inici d’aquesta cita haurà d’estar molt pendent del cel, i és que la manca de neu arreu del continent està endarrerint les inscripcions de les diferents federacions europees. La previsió és arribar als 250 participants de catorze nacionalitats, però a hores d’ara la xifra és de prop del cinquanta per cent.

Tot i això, la directora de Naturland, Vicky Grau, va tranquil·litzar i va assenyalar que “si s’hagués de fer ara l’esdeveniment podríem oferir neu en bon estat, però si caigués una nevada ens ajudaria moltíssim”. En la mateixa línia, el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, va manifestar que “hi ha federacions que estan esperant a final de setmana per fer la inscripció, però creiem que arribarem als números previstos”, i va afegir que “més enllà de la competició, la gent està trobant falta de neu per entrenar i això també ens afecta”.

La previsió de l’organització és que aquesta primera prova de l’Andorra Multisport Festival tingui un retorn de 232.500 euros, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va manifestar que proves com aquestes “reforcen Andorra com una de les millors destinacions per acollir esdeveniments esportius”. En la mateixa línia, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va assenyalar durant la presentació que “perseguim tres objectius, fer créixer el turisme esportiu a la parròquia, situar Sant Julià en l’àmbit esportiu fora de les nostres fronteres i donar a conèixer Naturland com a referent d’estació d’esquí als Pirineus”.

L’epicentre de la competició serà Naturland i la novetat principal és que, a més d’Europeu, la cita serà Campionat de França i Campionat Francoespanyol. A més de les proves elit hi haurà competició júnior, de grups d’edat i de paratletes.

tracking