Encarrilat el futur d'Altimira, Almpanis i Bakis a l'Andorra

La direcció esportiva de l’FC Andorra té encarrilada la renovació d’Altimira, la compra d’Almpanis i l’ampliació de Bakis

Christos Almpanis ha fet tres en els darrers dos partits de lliga.FC ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció esportiva de l’FC Andorra ja porta cert temps treballant per assegurar el futur de tres de les peces clau en el dibuix del tècnic, Eder Sarabia. Tres futbolistes importants i amb tres casuístiques diferents, com són Adrià Altimira, Christos Almpanis i Sinan Bakis. En el cas del lateral català, fa unes setmanes que es van obrir les negociacions per tancar la renovació per a dues temporades més i tot sembla que va pel bon camí i que aviat hi haurà entesa. Alti finalitza el vincle amb l’FC Andorra aquest juny i l’entitat, per acabar amb alguns cants de sirena, vol aconseguir tranquil·litat i assegurar la continuïtat al club del lateral, un dels jugadors de la plantilla amb més minuts. El cas d’Almpanis s’està coent des del mes de novembre passat, abans del seu esclat golejador –porta tres dianes en dos partits– el 2023. El bon rendiment del jugador va fer que la direcció esportiva posés fil a l’agulla per aconseguir tenir Alba en propietat, ja que va arribar aquest estiu –el darrer dia de mercat– en qualitat de cedit per l’AEK d’Atenes. El club tricolor donarà una compensació econòmica a l’equip grec per fer-se amb l’extrem i l’AEK rebrà el 40% d’un hipotètic traspàs de l’Andorra cap a un tercer equip. Finalment, sobre la taula hi ha el cas de Sinan Bakis. Màxim golejador de l’equip amb vuit dianes i procedent de l’Heracles neerlandès, el punta de Troisdorf ha cridat l’atenció d’alguns equips espanyols, anglesos i turcs. El seu vincle acaba aquest estiu però quedaria ampliat automàticament una temporada més en cas de complir un nombre determinat de partits. Bakis i Andorra també estan negociant la renovació i deixar sense efecte el variable dels partits per ampliar el vincle dos anys més. El davanter turc, tot i la clàusula –relativament alta–, ha despertat l’interès d’altres equips i malgrat que la renovació està molt coll avall, no es descarta que pugui sortir abans del tancament de mercat, el 31 de gener.

Berto, al Betis Deportivo

D’altra banda, l’internacional Berto Rosas acabarà la temporada cedit al Betis Deportivo, de Segona RFEF. El davanter, propietat de l’FC Andorra, ha fet una primera volta espectacular amb l’Utebo –ha sumat 10 gols en 16 partits amb l’equip aragonès– i les seves prestacions han portat el filial bètic, necessitat de pólvora, a demanar el seu préstec. De fet, Berto ja va passar ahir el reconeixement mèdic a Sevilla. Pau Casadesús, que anirà cedit per una temporada i mitja, fins al 2024, a l’Espanyol B, es va acomiadar ahir del seus ja excompanys a l’Estadi Comunal.

PAMPÍN ES NOTA PREPARAT PER TENIR MÉS PROTAGONISME AL CAMP

El defensa de l’FC Andorra Diego Pampín es veu preparat per tenir més protagonisme sobre la gespa en aquest tram de temporada després de les lesions de Martí Vilà i Adri Vilanova, i va manifestar ahir abans de l’entrenament de l’equip que “em veig preparat igual que m’hi veia abans. Estava entrenant per estar preparat i jugar el màxim de minuts possibles”, i va afegir que “és una desgràcia que sigui en aquestes condicions, però em veig força preparat i crec que ho estic fent bé fins ara”. En aquest sentit, el lateral esquerre també va referir-se a la possibilitat que el club incorpori algun jugador a la seva posició i va assenyalar que “suposo que el club durà algú, i si ho fa tocarà competir per fer millor l’equip”. A més, va admetre que “sempre pots tenir un petit dubte, però al final és normal perquè es tracta de futbol professional”. La derrota de diumenge a Burgos encara cueja i el gallec va afirmar que “va ser un cop dur perquè després d’una molt bona primera part vam començar la segona amb menys pilota, i en dues accions aïllades ens van remuntar el partit”, però va voler passar pàgina i va assenyalar que “hem d’aprendre del que va passar i intentar que no torni a succeir”. Pensant en el proper duel, dilluns contra l’Albacete, Pampín va lloar el conjunt manxec i va manifestar que “poden combinar i tenir la pilota, però crec que durem la iniciativa”.

tracking