Verdú acaba setzè al gegant celebrat a Schladming

L’esquiador factura el quart millor temps a la segona mànega i acaba en el 16è lloc al gegant de Schladming

Joan Verdú durant el descens a la primera mànega del gegant d'ahir a l'estació austríaca de Schladming.ALAIN GROSCAUDE / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb solidesa, regularitat i gràcies a la factura d’una excel·lent segona mànega, Joan Verdú va marxar del gegant de Copa del Món de Schladming amb unes sensacions formidables. L’andorrà va acabar la prova en el 16è lloc, recuperant fins a onze posicions i marcant el quart millor temps a la segona baixada. El temps total de Verdú va ser de 2’21”57, a 2”80 del guanyador, el suís Loic Meillard, i el Top 16 signat a l’estació austríaca permet a l’esquiador de la FAE acumular ja 59 punts a la general de la Copa del Món i assolir la 22a plaça provisional. Un registre que permet a l’andorrà veure més a prop el gran repte de ficar el cap a les finals de Soldeu.

La primera mànega se li va ennuegar, en part, a Verdú. Va marcar el 27è temps (1’12”31) i va haver de lluitar des del principi a la part baixa en no trobar el ritme adient des de l’inici. El crono li va permetre accedir a la segona baixada i allà, tot i la boira i trobar-se ja la pista molt complicada, l’andorrà es va esprémer i va completar una mànega sensacional, amb el quart millor temps amb 1’09”26, a 1’11” del guanyador de la mànega, l’austríac Marco Schwarz, que va volar amb 1’08”15. El suís Gino Caviezel amb 2’19”36 i Schwarz, amb un global de 2’19”58, van completar el podi sent segon i tercer, respectivament. Verdú va saber trobar en el segon intent un ritme fantàstic, amb bons temps als diferents sectors que ja preveien que acabaria entre els cinc millors temps de la mànega. L’andorrà va fer el traçat concentrat, amb bones inclinacions i va poder resoldre amb èxit la cita. Molt satisfet, va comentar al final de la prova que “sabíem que estàvem esquiant a un nivell molt bo i que estàvem treballant molt bé, però una cosa son els entrenaments i una altra és demostrar-ho a la cursa. Estic molt content del meu esquí tan sòlid”. L’andorrà va afegir que “aquesta 16a plaça demostra que estem a un gran nivell i és molt important seguir construint el dorsal, seguir sumant punts i intentar poder fer dues mànegues molt bones i mossegar a cada cursa”. La propera cita per a Joan Verdú en el calendari de la Copa del Món serà el 6 de febrer a Courchevel-Méribel (França).

tracking