Gina del Rio signa una excel·lent 8a plaça

Sensacional actuació als 10 quilòmetres individuals, que supera el desè lloc de Carola Vila a Lahti 2019

Gina del Rio va aconseguir un resultat històric per a l'esquí de fons andorrà.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gina del Rio va encetar d’una manera formidable la participació al Campionat del Món júnior, que se celebra a Whistler (Canadà). La fondista andorrana va signar un excel·lent vuitè lloc a la prova dels 10 quilòmetres individuals en una cursa molt exigent i meritòria. Aquest és, a més, el millor resultat d’una andorrana en un Campionat del Món júnior, superant la desena posició de Carola Vila als 5 quilòmetres lliures de Lahti (Finlàndia) el 2019. En categoria masculina, Irineu Esteve va ser vuitè el 2015 a Almaty (Kazakhstan).

Del Rio va resoldre la situació amb caràcter, lluita i concentració. L’andorrana, que va anar de menys a més, va posar sobre els esquís tota la seva qualitat i va aconseguir no només un Top 10, sinó situar-se entre les millors del món, a menys d’un minut del podi i a poc més de 30 segons del Top 5. Al seu primer pas cronometrat (km 2,5) l’andorrana es va situar 20a amb +38”, mentre que en el 2,8 era 19a amb +41” i baixava a la 15a posició en el 4,7, amb +43”. A la meitat de la cursa, Del Rio es trobava la 14a, guanyant una plaça amb +42” respecte a la primera. A partir d’aquí, l’andorrana anava encara a més i en el 9,7 ja marcava el 9è lloc, dins del Top 10, i ho va rematar amb el 8è lloc final, a 1’12” de la guanyadora, la noruega Milla Grosberghaugen Andreassen, amb un crono de 26’55”, pels 28’08” de Del Rio. A més, la fondista de la FAE es quedava a 57” del podi, i a només 33” del Top 5. Un resultat sense precedents que l’andorrana va assaborir amb entusiasme: “Ha anat molt bé, la veritat. La pista era molt dura i hem volgut sortir una mica conservadores per després acabar fortes. Ho he donat tot i estic molt contenta amb el resultat.” L’andorrana va afegir que “fer una vuitena plaça en un Campionat del Món júnior és més del que podia haver demanat”.

Lucas Pagès, 21è a França

L’esquiador de telemark, Lucas Pagès, ha disputat avui la segona cita de la Copa del Món de Les Contamines-Montjoie (França). L’andorrà ha estat avui 21èa la primera mànega i s’ha mantingut a aquesta posició després de la segona.

El seu temps total ha estat 2.35.65, a 33.77 del vencedor, que ha estat el suís Bastien Dayer, amb 2.01.88, segons informa la FAE. Pagès viatjarà ara a Noruega per disputar dues FIS a Kvitfjell i del 16 al 18, també a Noruega, tindrà altra cita amb la Copa del Món, en aquest cas a Aal.

tracking