esquí

Joan Verdú somia un top 10

Un ambiciós Joan Verdú, pletòric de confiança, es marca el repte més exigent de cara al Mundial de Courchevel-Méribel

Joan Verdú amb membres de la FAE i la responsable de comunicació corporativa de Crèdit Andorrà.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava no atrevir-se a donar un pronòstic però, potser quan menys s’esperava, Joan Verdú va deixar anar sense dubtar “vull atacar un Top 10, aquí ho deixo”. És la versió més ambiciosa d’un Verdú que és plenament conscient que es troba en el millor moment de la seva carrera. “Tinc dorsal i capacitat per buscar un gran resultat. Estem a un gran nivell i cada cursa me la prenc com si m’hi anés la vida”, va afegir l’esquiador de la FAE.

Amb l’aval dels molt bons resultats que ja ha signat aquesta temporada –dues dotzenes places i una setzena– a la Copa del Món, l’andorrà no es vol posar sostre de cara a la cita del Mundial d’alpí a Courchevel-Méribel (França), que se celebrarà del 6 al 19 de febrer. Verdú va assegurar durant la presentació de la representació andorrana a la cita francesa, que va tenir lloc a la seu de Crèdit Andorra, que arriba a Courchevel-Méribel “amb moltes ganes i molta confiança”, i que el fet que la prova no sigui puntuable de cara a les finals li resta pressió. Verdú participarà al paral·lel i al gegant i, finalment, s’ha descartat el supergegant, ja que “sortiria amb un dorsal massa alt i amb massa risc. Em vull centrar en les altres dues disciplines”. L’esquiador de la FAE també va apuntar que “trobo que per ser el meu primer any en Copa del Món ho estic gestionant tot amb molt bona actitud. Em falta acabar de polir les sortides de pista de principi de temporada”. Verdú entra en acció a la cita mundialista dimarts 14 de febrer amb les qualificacions del paral·lel i, en cas de classificació, a la cursa de l’endemà, dia 15. El dia 17 Verdú farà el gegant, mentre que el cap de setmana està previst per a l’eslàlom masculí, que encara no té assignat un representant andorrà. El tècnic Roger Vidosa va revelar que la plaça sortirà entre Axel Esteve i Àlex Rius, que es jugaran el lloc al Mundial en les properes FIS i les dues Copes d’Europa.

Cande, a totes

Pel que fa a la categoria femenina, Cande Moreno serà la representant del país i la primera a competir. Ho farà en tres disciplines: combinada, descens i supergegant. Dilluns 6, l’andorrana debutarà i competirà a la combinada –a les 11.00 h farà el supergegant i a les 14.00 h l’eslàlom–, dimecres 8 tindrà lloc el supergegant i la cursa de descens, per tant, es reserva per a dissabte 11 de febrer. Vidosa va explicar que “volem que la Cande sigui més regular, que completi les dues mànegues i per què no culminar el dia 11 amb un bon resultat”.

L'esquiador andorrà Joan Verdú, ahir durant la presentació del Mundial de Courchevel-Méribel.

tracking