Reportatge

La Copa que ho va canviar tot

La final guanyada el 2014, també contra el Palència, va suposar l’inici de la millor època del club, amb set temporades seguides a la Lliga ACB.

Els jugadors del MoraBanc Andorra celebrant la Copa Príncep del 2014.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El 31 de gener del 2014 el Poliesportiu va omplir-se amb gairebé 2.000 persones (encara no s’havia ampliat la capacitat) per gaudir de la final de la Copa Príncep d’Astúries, en el que va ser el principi de la millor etapa de la història del club, que va seguir amb l’ascens a l’ACB aquell mateix any i amb set temporades consecutives a l’elit del bàsquet espanyol (a la primera etapa va estar-ne quatre) amb participacions europees i a la Copa del Rei i play-off incloses. Coses del destí, aquell triomf, del llavors River MoraBanc Andorra, va ser contra el Quesos Cerrato Palència, entrenat per l’actual tècnic tricolor, Natxo Lezkano.

Els tricolors, amb Peñarroya ja a la banqueta, van refer-se de la final perduda l’any anterior a domicili contra el Ford Burgos, amb un triomf contundent per 77 a 61 amb Jordi Trias com a estrella amb 12 punts i 20 rebots. Sobre aquella final, Lezkano recorda que “per al MoraBanc aquella final va suposar un salt qualitatiu i després va fer una segona volta espectacular”. I és que en aquella primera meitat de campionat els del Principat van acabar líders amb deu triomfs i tres derrotes, empatats amb el Palència i el Breogán. El que va passar després ja és conegut amb l’acens a l’ACB després d’acabar el curs amb 21 triomfs en 26 duels disputats.

Lezkano, però, no és l’únic membre de l’actual plantilla involucrat en aquella final. Thomas Schreiner ja formava part del MoraBanc Andorra llavors, però no va poder disputar el partit a causa d’una lesió i va haver de gaudir del partit i celebrar el títol amb crosses, i l’altre actual jugador tricolor que va gaudir de la final va ser Alexis Bartolomé. No va fer-ho des del parquet, però sí des de la grada, i és que amb tot just 15 anys va ser un dels aficionats que van viure la final amb la Penya Tricolor, que s’havia acabat de crear tot just unes setmanes abans.

QUATRE EX PALÈNCIA MÉS

Més enllà de Lezkano, quatre integrants més de l’actual plantilla tricolor compten amb passat a les files del Palència, amb Juan Rubio i Micah Speight sent els últims a defensar la samarreta lila el curs passat. Abans, també hi havien jugat Felipe dos Anjos (2019-2020) i Josep Pérez (2016-2017).

PLANTILLA

Borg pot ser la novetat principal Tobias Borg pot ser la principal novetat del MoraBanc Andorra de cara a la final de demà contra el Zunder Palència. Segons va manifestar ahir el tècnic, Natxo Lezkano, “no tenim cap jugador descartat, i quan dic cap, és cap”, fent referència a l’escorta suec, tot i que no va arribar a confirmar si jugarà. Borg va lesionar-se a mitjan novembre a la finestra internacional en un partit amb Suècia. L’equip viatja aquest matí cap a Palència abans del duel de demà.

Bartolomé, a dalt a la dreta, a la final del 2014.

tracking