Cande tanca el Mundial amb un 22è lloc a la cursa de descens

L’esquiadora arrenca bé el recorregut, però acaba fora del Top-20TFa

Cande Moreno, al descens del Mundial.Alexis Boichard / agence Zoom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cande Moreno va tancar ahir la seva primera participació en un Campionat del Món absolut amb una 22a posició a la cursa de descens a Courchevel Méribel 2023, aconseguint el millor resultat històric de l’esquí nacional en aquesta disciplina. Després de ser 18a a la combinada i no acabar el supergegant, l’esquiadora de la FAE va quedar a tocar el Top-20 en la seva prova predilecta. Moreno, que sortia amb el dorsal 24 de 29 participants, va arrencar bé la seva baixada, marcant el 15è millor temps al primer punt cronometrat, però posteriorment va quedar enrere i va tenir fins i tot algun petit ensurt fins a creuar la línia de meta en 1’30”15, a 2”12 del millor temps, obra de la suïssa Jasimne Flury.

Després de la cursa, l’esquia-dora va manifestar que “estic bastant contenta, he fet una baixada prou neta tot i un petit error que m’ha fet perdre velocitat, i és una pista on tots els petits detalls compten”. Va afegir que “acabo 22a, que per ser el meu primer Mundial acabo força contenta perquè soc amb les millors del món”. Sobre la seva primera participació en un Campionat del Món va assenyalar que “estic contenta del Mundial en general, és una molt bona experiència i marxo a casa satisfeta”. Va cloure que “el balanç molt bo, l’experiència molt bona, hauria esperat millors resultats en el supergegant i descens, però estic contenta”.

D’altra banda, a la segona Copa d’Eslàlom de Jaun (Suïssa), Àxel Esteve va finalitzar en 35a posició, a 2”88 del triomf, mentre que Àlex Rius va ser 39è, a 3”19, en l’última prova abans de decidir quin dels dos disputa l’eslàlom del Mundial. Finalment, Jan Torres va guanyar el gegant sub-16 de la Copa Crèdit Andorrà masculí, i Isabella Pérez i Mar Gardella van ser segona i tercera en la prova femenina. En l’eslàlom sub-14, Etna Pou va ser segona, i Carlota Comellas, tercera, i en la prova masculina, Àlex Comella va pujar al podi en segon lloc.

PUIG, VUITÈ A LA COPA DEL MÓN DE SUPERGEGANT

Roger Puig va finalitzar en vuitena posició a la segona Copa del Món de supergegant d’esquí paraalpí disputada a Saalbach-Hinterglemm (Àustria). Després de no poder acabar la cursa el dia anterior, l’esquiador va completar el recorregut amb un temps d’1’18”38, a 4”52 del vencedor, el francès Arthur Bauchet. Puig tornarà a la Copa del Món a final de mes a Kitzbuehel (Àustria) amb dues curses d’eslàlom.

tracking