Catorze finals per al gran objectiu del BC MoraBanc

El MoraBanc Andorra deixa enrere la derrota a Palència per centrar-se a aconseguir l’ascens a la Lliga Endesa

Un instant del partit jugat dissabte a Palència.JESÚS SEVILLANO / FEB

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra gira full de la final a la Copa Princesa d’Astúries per centrar-se en l’objectiu prioritari de la temporada, l’ascens a la Lliga ACB, que es decidirà en 14 finals en tres mesos entre aquest divendres i el divendres 19 de maig, quan s’acabi la competició a la lliga Leb Or. Tot i el resultat final, des del vestidor van destacar la primera meitat de l’equip contra un dur rival com el Palència pensant en el futur (de fet, d’aquí a tres setmanes els castellans visitaran el Poliesportiu), i el tècnic Natxo Lezkano va destacar que “no tinc res a retreure a l’equip, hi ha deixat la pell, és un bon punt de partida per preparar els partits següents”. Per la seva banda, el base Thomas Schreiner va assenyalar que “estem tristos per perdre la final perquè teníem il·lusió i ganes de guanyar-la”, i va afegir que “crec que hem fet un partit molt seriós, sobretot a la primera meitat”.

La competició no s’atura, i dijous l’equip haurà de viatjar a Càceres per encetar divendres la segona meitat de la temporada. Després d’aquest duel hi haurà una nova finestra de seleccions i, posteriorment, el MoraBanc Andorra encetarà un mes i mig de bojos, igual que ja va passar a la primera volta, amb partits contra duels directes que marcaran el futur dels homes de Natxo Lezkano. L’equip tornarà de l’aturada de seleccions amb la revenja de la final de Copa rebent el Palència al Poliesportiu el dissabte 4 de març en un partit que pot ser clau pensant en el futur, on els tricolors necessitaran recuperar nou punts per tenir l’average favorable en cas d’un possible empat al final de la lliga.

Posteriorment, el MoraBanc haurà d’afrontar dues sortides complicades amb les visites a Burgos i Lleida, dos equips immersos a la part alta de la classificació, amb el duel contra el cuer, el Juaristi ISB, i just abans d’afrontar un altre dels plats forts de la temporada amb la visita del Movistar Estudiantes al Poliesportiu. Posteriorment, hi haurà l’última jornada intersetmanal amb la visita a la Corunya, en una setmana que acabarà amb el matx al Poliesportiu contra el Melilla.

A partir d’aquí, el MoraBanc afrontarà les sis últimes setmanes de lliga, i tant de bo, de la temporada, amb visites a Valladolid i Oviedo, i rebent a casa l’Almansa, l’Alacant i l’Ourense, abans de l’última jornada en una nova sortida dura contra el Guipúscoa.

BORG, LA NOTA POSITIVA

El millor del partit de dissabte a Palència, més enllà dels bons moments de joc mostrats per l’equip amb freqüència i de l’afició tricolor desplaçada a terres castellanes, va ser la reaparició de Tobias Borg. L’escorta suec va disputar el seu últim partit com a tricolor el 5 de novembre contra el San Pablo Burgos anotant 15 punts en 23 minuts, i després va marxar amb la selecció per disputar dos duels de classificació per al Mundial, lesionant-se al segon dels duels, en el matx entre Suècia i Israel. Borg va tornar amb problemes al peu i ja no va tornar a jugar fins dissabte, quan va disputar 15 minuts sobre el parquet anotant 4 punts i repartint una assistència.

Sobre el retorn del jugador suec, el tècnic del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano, va manifestar que “Borg ha jugat els minuts que havíem calculat més o menys. Per a nosaltres ell havia de jugar un altre partit perquè havia d’entrar a la dinàmica de l’equip, hem parlat que tots jugàvem una final, i ell jugava el seu partit perquè els canvis estaven molt controlats i no depenia només del que feia a la pista”. Va agregar que “l’he vist bé, una mica faltat de ritme, no és en la seva millor versió, però és un jugador de molt nivell que segur que ens ajudarà molt en el futur. Servirà per agafar ritme, estarà millor en el proper partit, amb més càrrega d’entrenaments i millor ritme de competició, i per a nosaltres serà el millor fitxatge que podem fer”.

Amb el retorn de Borg, s’haurà de veure què passa amb Josep Pérez i si continuarà vestint la samarreta tricolor. El base va arribar amb un contracte d’un mes, que el club va prorrogar dos mesos més, i arriba al final aquesta mateixa setmana.

tracking