Pista de l'Àliga

Simulacre d'emergències per les Finals de la Copa del Món

L'equip mèdic i d'evacuació està format per una trentena de persones

L'equip mèdic durant el simulacre d'emergència a la pista de l'ÀligaRuben Calvo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pista de l'Àliga del sector El Tarter de Grandvalira ha estat avui escenari d'un simulacre d'evacuació d'un accident greu per posar a prova el dispositiu d'emergències per a les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí del mes de març. L'equip mèdic i d'evacuació està format per una trentena de persones, entrepisters, bombers, personal mèdic ialtresprofessionals de l'estació.

L'exercici s'ha dut a terme en dos punts de la pista de l'Àliga, al salt del gall i curvone, en ser valorats com els llocs on poden haver-hi caigudes més greus, ja que és el traçat que seguirà les proves de velocitat (descens i supergegant). D'altra banda, la pista de l'Avet del sector Soldeu, on es faran les proves tècniques (eslàlom i eslàlom gegant), tindrà un equip d'emergències més reduït, segons s'indica en nota de premsa.

En cas d'emergència s'ha establert que els primers aintervenirseran elspisters, qui seran elsencarregatsde decidir sis'activenelsequipsmèdics. Aquests, al seu torn, decidiran elrecursd'evacuació segons la gravetat del corredor: per pista fins al centre mèdic d'El Tarter o fins al punt d'aterratge de l'helicòpter situat a l'aparcament d'El Tarter. En cas que es tracti d'un punt de difícil accés, el rescat anirà a càrrec dels bombers.

tracking