Joan Verdú es classifica per a la final de paral·lel

L’esquiador assoleix el vuitè millor temps del grup i avui competirà a la baixada decisiva de la modalitat

L'esquiador andorrà Joan Verdú poc després de la baixada a la qualificació de paral·lel.FAM

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú disputarà avui la final en la disciplina del paral·lel del Campionat del Món d’esquí alpí que se celebra a Courchevel-Méribel. L’esquiador de la FAE va acabar vuitè del seu traçat, el blau –es classificaven els vuit millors–, i tindrà l’opció de competir a la final, amb 16 esquiadors i ja en modalitat d’un contra un. Verdú, que va sortir amb el dorsal 28 a les qualificacions, va fer una baixada correcta i tot i que va cometre un parell d’errades va poder ficar el cap a la final amb un temps de 33”60.

En una modalitat inèdita per a ell, l’esquiador andorrà va competir en la ronda 14 pel traçat blau i el seu crono va marcar 33”60, i tot i que en completar la baixada era sisè, la finalització de la resta de corredors al traçat blau el va situar vuitè amb +0”86 respecte al millor registre, que va ser per a l’austríac Adrian Pertl (32”74). Així, Verdú es va classificar entre els 16 millors que, a partir d’aquest migdia (12.00 h), lluitaran per repartir-se les medalles. En el traçat blau, a més, l’italià Álex Vinatzer va fer el segon millor crono amb 33”05 i el francès Alexis Pinturault va assolir el tercer millor temps amb 33”07, demostrant la gran paritat dels temps que van registrar els esquiadors.

Windgstad, primer rival

L’esquiador de la FAE es va mostrar satisfet pel resultat i va explicar que “no era fàcil i he fet un parell d’errors, però l’important és que estem dins i estem classificats per a la final de demà [per avui]”. Per a l’andorrà, la qualificació de paral·lel “ha sigut un primer tast. Era el primer cop que competia en aquesta disciplina, tot una mica noves sensacions, però m’hi he pogut adaptar bé, estem entre els 16 millors, que era l’important. Demà [per avui] serà un altre dia i la final la lluitarem al màxim”. L’andorrà competirà ara entre els 16 millors del món en aquesta disciplina, en una jornada, la d’avui, en què els esquiadors classificats hauran de fer dues baixades, ja que hauran de competir en el traçat blau i també el vermell a cada ronda. El seu primer rival serà el noruec Rasmus Windingstad, que amb 32”68 va ser l’esquiador més ràpid del traçat vermell en les qualificacions d’ahir.

tracking