Un títol terapèutic

L’Andorra es proclama campió de Catalunya per segon cop, amb un gol de Bakis al 92

Els jugadors de l'FC Andorra celebrant la segona Copa Catalunya al vestidor.fca

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra va proclamar-se ahir campió de Catalunya per segona vegada a la seva història després de superar per 1 a 0 el Badalona Futur amb un gol de Sinan Bakis al minut 92 (igual que al duel de semifinals contra l’Olot, quan va fer-ho al 81) en un matx que possiblement no passarà a la història per cap altre motiu que no sigui afegir una copa a la vitrina, un fet no habitual en els tricolors. I és que els homes d’Eder Sarabia no van mostrar ni de bon tros la seva millor versió com sí que havien fet en alguna de les últimes cinc derrotes a la lliga, però, coses del futbol, ahir la pilota no va entrar a la porteria pròpia tot i les ocasions del conjunt català, i sí que va fer-ho a la contrària quan el davanter turc va culminar una impressionant jugada de Valera per la dreta. Els tricolors van sumar així la seva segona Copa Catalunya, sota la mirada de Gerard Piqué, que no es va voler perdre la final en directe.

L’inici va ser local, amb una primera ocasió que va treure Bomba, dos córners seguits perillosos, i una rematada de Guiu que se’n va anar alta. Però això no va ser tot, i Dani Hernández va tenir la més clara per als catalans (ahir visitants per antiguitat) amb un tir al pal quan no s’havia complert ni el minut deu de joc. Més enllà d’alguna arribada tímida, no va ser fins gairebé la mitja hora de joc que els tricolors van provar Becerra amb un xut de Bundu després internar-se per la dreta, però el final de la primera meitat va ser badaloní amb un tir d’Altube que va sortint fregant el pal.

A la represa, els tricolors van sortir d’una altra manera amb una intenció que semblava ser la de tancar la final ràpidament i intentar evitar els llançaments des del punt de penal, però el Badalona no renunciava tampoc al seu joc buscant sortir a la contra. Però no només això, i és que els catalans van tornar a tenir-ne un parell de ben clares, amb una pilota sobre la línia que va treure Valle després d’un mal refús de Lizoain, i una altra que va evitar Bomba després d’una errada clamorosa en defensa de Petxa.

Però aquesta doble ocasió va semblar esperonar els tricolors que, com era previsible, van bolcar-se a la porteria de Becerra al tram final, especialment fent mal per la dreta amb l’entrada de Valera, fresc, que va portar de corcoll la defensa badalonina, ja esgotada físicament. I precisament així va arribar el gol. D’un córner favorable als catalans, Valera va fer una jugada espectacular des del camp propi fins arribar a la línia de fons i posar-li una pilota al punt de penal a Bakis, que no va fallar, i que va acabar sent l’artífex del triomf.

El 15 de febrer del 2023 passarà a la història tricolor igual que va fer-ho el 7 de juny del 1994. Però la Copa, precisament, ja és història, i l’equip torna a la realitat de la lliga diumenge contra l’Sporting.

"POTSER AVUI NO HEM MERESCUT TANT"

L’entrenador de l'FC Andorra va mostrar-se satisfet per la consecució de la Copa Catalunya, però va admetre que “avui potser no ho hem merescut tant, però ens quedem amb el resultat, que està bé, i que esperem que ens vagi bé, i més d’aquesta manera al tram final”. A més, va afegir que “ho celebrem perquè és un títol, és important i queda per a la història que l’FC Andorra va guanyar la Copa Catalunya el 2023, i també perquè estem una mica necessitats d’alegries com aquesta”. Per últim, i pensant en el futur, va cloure que “esperem que el triomf ens serveixi per donar-nos una mica d’energia i per poder canviar la dinàmica també a la lliga”.

tracking