Verdú acaba desè al paral·lel del campionat del món

Tot i quedar fora als vuitens de final per només 0”16, l’esquiador entra al Top 10 d’una modalitat inèdita per a ell

Joan Verdú va obtenir un gran resultat en la disciplina de paral·lel.GIOVANNI AULETTA / AGENCE ZOOM

Podria semblar un resultat qualsevol, un registre random o, simplement, haver cobert l’expedient, però Joan Verdú va marxar de la final de la modalitat de paral·lel al Campionat del Món de Courchevel-Méribel en un Top 10 mundial digne de lloança. L’andorrà va caure als vuitens de final de la disciplina, inèdita per a ell fins la qualy de dimarts, però va quedar eliminat per només 0”16, aconseguint marcar el desè millor temps de la final.

Verdú es va enfrontar en la seva baixada al noruec Rasmus Windingstad, que havia marcat el millor temps a les qualificacions de dimarts, i es va quedar a només 0”16 de passar als quarts de final. A la primera de les baixades, amb l’esquiador andorrà competint pel traçat blau, va cedir només 0”08 respecte al corredor noruec. A la segona mànega, Verdú havia de recuperar les vuit centèsimes baixant pel recorregut vermell, i tot i estar per davant en alguns moments fent un bon esquí, el corredor nòrdic es va acabar imposant i va aconseguir passar de ronda. La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va destacar que Verdú “ha entrat en el prestigiós Top 10 mundial” i que aquest registre suposa “el millor resultat de la història d’un andorrà en un Campionat del Món d’esquí alpí, tant en homes com en dones”. Fins ahir, la millor posició era el 14è lloc de Kevin Esteve a la combinada del Mundial de Schladming, a Àustria, el 2013. Després d’aquest primer tast al Mundial amb el paral·lel, Verdú se centra ja en la seva prova preferida, el gegant, que es disputarà demà. L’esquiador correrà la primera mànega a partir de les deu del matí i si aconsegueix la classificació per a la segona arrencarà a dos quarts de dues del migdia.

Verdú, molt satisfet

Un cop fetes les dues baixades i analitzada la situació, l’esquiador de la FAE es va mostrar força satisfet pel resultat i per l’actuació a la final de paral·lel. Verdú va apuntar que “ha estat una llàstima no haver pogut passar de ronda, perquè ha anat tot molt just i en una prova així es juga tot als petits detalls”. Malgrat tot, l’andorrà va destacar que “considero que he fet un bon esquí i que he estat competitiu. S’ha de tenir en compte que m’ha tocat contra el millor de la classificatòria d’ahir [per dimarts, Rasmus Windingstad] i que, per tant, era un molt bon rival”. L’esquiador va afegir que “he donat el meu màxim, no ha pogut ser, però el que importa és que som molt competitius. Estem a un nivell molt, molt bo, i s’està veient a la pista”. Finalment, va destacar que “tot i que avui [per ahir] no hem pogut passar rondes, la classificació per a la final ja era un pas important, que era el nostre primer objectiu, i ha anat molt just. En tot cas, ens centrem ara en el gegant, l’hem preparat bé i hi anirem a donar-ho tot”.

LUCAS PAGÈS NO COMPETIRÀ A LA PRIMERA CITA DE LA COPA DEL MÓN

L'esquiador de telemark, Lucas Pagès, es troba a Noruega on es disputava avui la primera de les Copes del Món de telemark a l'estació d'Aal. Malauradament, l'andorrà s'ha fet mal a un genoll i avui no ha pogut formar part de la competició. Pagès ha sentit molèsties després d'un salt durant el reconeixement de pista previ a la carrera. Finalment, la primera exploració ha aconsellat que no competís i veure com evoluciona el dolor els primers dies. Avui el programa de la Copa del Món s’obria amb dues curses de clàssic, mentre que demà es disputa l’sprint i el dissabte el paral·lel sprint. L’esquiador arribava a aquesta cita després d’haver disputat el cap de setmana passat unes curses FIS també a Noruega.