L'Andorra retroba la victòria (1-0)

L’FC Andorra supera l’Sporting de Gijón amb un gol de Bakis al tram final en un duel marcat pel VAR

Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de Bakis.Fernando Galindo

L’FC Andorra va trencar, per fi, la mala dinàmica de cinc derrotes seguides i quatre duels sense marcar imposant-se per 1-0 a l’Sporting de Gijón a l’Estadi Nacional en un duel decidit a les acaballes amb un gol de Sinan Bakis de penal al minut 81, en un partit que els tricolors haurien pogut sentenciar a la primera meitat, en què van mostrar-se molt superiors al rival. El protagonista del partit, però, no va ser el davanter, sinó el VAR, que va anul·lar dos gols, un a cada equip, va revocar un penal favorable als tricolors i va assenyalar-ne un altre que l’àrbitre, en primera instància, no havia vist. Al final, però, els tres punts van quedar-se a casa, i l’FC Andorra va tallar en sec la mala dinàmica.

L’inici tricolor va ser gairebé perfecte, amb quatre ocasions en tot just deu minuts, especialment clara una rematada d’Almpanis amb el cap que va fregar el pal de la porteria de Cuéllar. El grec, per l’esquerra, i Valera, per la dreta, van ser molt incisius en els primers minuts, i per aquí van arribar una bona part de les ocasions dels homes d’Eder Sarabia. L’Sporting va intentar treure el cap a poc a poc, però no ho va aconseguir. De fet, el que va arribar va ser el gol tricolor després que Almpanis rematés un córner servit des de la dreta. L’alegria, però, va durar ben poc quan l’àrbitre va anar al VAR i va anul·lar el gol per una suposada falta sobre el porter Pichu Cuéllar en un bloqueig. Això no va enfonsar, ni de bon tros, els tricolors, que van seguir buscant el gol amb ocasions clares, com un xut de Valera que va treure Cuéllar, un xut des de la frontal d’Almpanis, o la més clara, una rematada dolenta de Bakis des de la frontal de la petita en una acció que era més difícil enviar-la fora que dins.

A la represa l’Sporting va fer un pas endavant i va tenir el gol amb un u contra u de Djuka. Els asturians van marcar poc després, però l’àrbitre, de nou a instàncies del VAR, va anul·lar-lo per fora de joc previ. El partit era boig, però restava encara la traca final, primer amb un penal comès sobre Varela, que l’àrbitre va assenyalar, i que el VAR va esmenar després, i posteriorment amb la infracció sobre Bakis, que el col·legiat no havia vist en un primer moment, i que va acabar assenyalant. El pitxitxi tricolor no va fallar amb la cama dreta, i va acabar marcant l’1-0, que acabaria sent definitiu tot i un últim intent de l’Sporting de Gijón que va poder treure Ratti.

Els tricolors agafen una mica d’aire respecte als llocs de descens. Se situen sis punts per sobre de les posicions de perill abans de visitar dissabte el Racing de Santander, un equip que, com l’Sporting de Gijón, ocupa també posicions a la part baixa de la classificació i serà un rival directe.

Sinan Bakis celebra el gol que va donar la victòria a l'FC Andorra.