Equí de fons

Irineu Esteve i Carola Vila, a punt per l'inici

La competició comença per als dos andorrans aquest divendres 24 i s’acabarà el 5 de març

Irineu Esteve entrarà en acció aquest divendres als 30 km d'esquiatló.NORDIC FOCUS

Els Campionats del Món d’esquí de fons que acull la ciutat de Planica, a Eslovènia, dona avui el tret de sortida però no serà fins al divendres 24 quan s’apujarà el teló pel que fa a la participació andorrana. Irineu Esteve obrirà la presència tricolor amb l’skiathlon, 30km en clàssic i en lliure per a la fondista, que correrà aquell dia a partir de les 15,30 h. L’endemà, dissabte 25, serà el torn per a Carola Vila, que obrirà els Mundials a la cursa dels 15km també de l’skiathlon, a les 14 h.

La cita de Planica tindrà després uns dies de pausa competitiva per als andorrans, que no tornaran a córrer fins al 28 de febrer, dimarts, i en aquest cas amb Carola Vila als 10km individuals en lliure. La cursa començarà a les 12.30 h. A la mateixa hora del dia següent, dimecres 1 de març, Irineu Esteve correrà els 15km individuals en lliure. El cap de setmana final, 4 i 5 de març, comptarà amb dues curses. La primera serà els 30km mass start en clàssic femení, però l’equip tècnic encara ha de decidit si Carola Vila hi participa o no. Qui sí hi té la seva presència assegurada és Irineu Esteve, que correrà el diumenge 5 de març, últim dia dels Mundials, la prova dels 50km mass start clàssic. El gran repte per als dos fondistes serà, lògicament, superar els resultats aconseguits als darrers Campionats del Món, els d’Oberstdorf (Alemanya) al 2021. El tècnic de fons, Joan Erola, apunta que tant Esteve com Vila “arriben en bones condicions” i que “la pista, tot i que és dura, està molt bé i ens agrada”. D’Irineu comenta que “el veig físicament molt bé, concentrat, i amb opcions de superar la 15a plaça que va fer a Oberstdorf”. Sobre Carola afegeix que “és un any complicat per a ella i tot plegat serà una mica incògnita”.

CORNELLA I GABRIEL, 7è I 10è A LES MENUIRES

Xavier Cornella va acabar en el 7è lloc i Bartumeu Gabriel en el 10è en el primer eslàlom FIS disputat a l’estació de Les Menuires (França). Cornella va marcar un temps de 1’42”45, a 3”55 del guanyador, el francès Paco Rassat corredor habitual de Copa d’Europa i Copa del Món, que es va imposar amb 1’38”90. Gabriel, per la seva part, va completar la cursa com a 10è amb un crono final de 1’42”91, a 4”01 del guanyador. El tècnic, Fred Beauviel, va explicar que “la primera mànega ha estat molt exigent, amb pista injectada i traçat molt ajustat i amb molts abandonaments”. A més va afegir que “els de davant són corredors de Copa d’Europa. Ha estat una cursa correcta per a nosaltres i estic molt content”. Avui, els dos corredors –Cornella i Gabriel– disputaran el segon eslàlom FIS a la mateixa estació francesa.