ESQUÍ DE FONS

Esteve acaba dotzè a l'Skiathló del Campionat del món

Esteve signa el 12è temps en la disciplina de skiathló, el millor registre mai assolit per l’andorrà en uns mundials

Irineu Esteve va assolir un esplèndid 12è lloc en la primera prova dels Campionats del Món de Planica.NORDIC FOCUS

Irineu Esteve va coronar una formidable cursa en el seu debut als campionats del món de Planica (Eslovènia) i va fer el 12è millor temps en la disciplina de skiathló. Amb un temps total d’1h11’41”, el fondista andorrà va assolir el seu millor resultat en uns campionats del món, superant la 15a plaça que va signar als 15km patinador fa dos anys a Oberstdorf (Alemanya).

L’andorrà va seguir el seu pla a la perfecció i després de sostenir-se amb el grup capdavanter en el primer tram de 15 km en clàssic va mantenir les opcions per desfondar-se als 15 km lliures i obtenir un resultat esplèndid. En una prova dominada amb mà de ferro pels noruecs, la victòria va ser per a Simen Hegstad Krueger (1h09’40”), el segon lloc per a Johannes Hoesflot Klaebo a 12”2 i Sjur Roethe va tancar el podi a 14”1 del guanyador. Amb el dorsal 26, Irineu, que va saber d’inici seguir l’estela dels favorits i lluitar davant els millors del món d’aquesta especialitat, no va amagar la seva alegria pel resultat: “Crec que podem estar contents, molt contents de la cursa, perquè millor no es podia haver fet. He sabut patir en clàssic intentant empalmar amb el grup, però al final m’ha estat impossible”. El director de la secció de fons, Joan Erola, va destacar el fet de “començar així un Mundial, competir amb monstres d’aquest esport i sent competitius amb ells està molt bé”. L’entrenador es va mostrar satisfet perquè Irineu “ha pogut sortir amb skating amb opcions de remuntar posicions i, al final, n’ha remuntat dues. Ha estat a tocar del top-10, però crec que és una súper cursa per a ell”. La 12a plaça supera amb escreix les posicions assolides per Irineu, en la disciplina de skiathló, en les anteriors cites mundials, ja que va ser 21è a Oberstdorf el 2021, 20è a Seefeld (Àustria) el 2019 i 32è en la seva primera aparició, el 2017 a Lahti (Finlàndia).

CAROLA VILA, AVUI

La representant femenina de la FAE, Carola Vila, entra avui en acció a Planica amb els 15km skiathló (7,5 en clàssic i 7,5 skating). L’andorrana, que va tenir ahir una sessió d’activació i de cara a provar el material per avui, va assenyalar que “tinc bastantes bones sensacions”, tot i no poder esquiar a l’escenari de la competició. En qualsevol cas, Vila ja ha treballat el traçat aquests dies i va comentar que “la pista m’agrada, així que estem motivats”. La fondista està anant a més aquesta part de la temporada, i ja ho va demostrar a les Copes del Món que va disputar abans d’aquesta cita mundialista, on es va trobar amb un bon ritme de carrera: “Jo arribo bé. Últimament estem tenint millors sensacions que a principi de temporada i ja he fet un parell de Copes del Món que han anat prou bé, així que esperem a veure si podem fer una bona cursa”.