esquí
Les finals de la Copa del Món, més a prop per a Verdú
La 19a posició de Joan Verdú als Estats Units l’acosta a la classificació per al gran objectiu de la temporada
Joan Verdú va fer un pas de gegant per assolir el gran objectiu de la temporada, la classificació per a les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que es faran als sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira entre el 13 i el 19 de març, després del 19è lloc assolit a la Copa del Món de gegant de Palisades Tahoe, als Estats Units. Així va admetre-ho l’esquiador de la FAE després de la cursa disputada a l’Amèrica del Nord, en una prova que va deixar-lo “rebentat mentalment i físicament”, tal com va explicar després de la seva baixada. Posteriorment, Verdú va admetre que “ha estat un bon dia, exigent, ho hem tirat endavant, i estem molts satisfets del resultat final”.
Més enllà de les condicions de la pista, la pressió per ser a Soldeu i el Tarter va ser també un dels aspectes a controlar, per això Verdú va manifestar que “no era fàcil afrontar la situació pel tema dels punts, amb les finals i tot això, ha estat un dia dur, però estem molt satisfets del resultat final”. Sobre el desenvolupament de la cursa, l’esquiador va destacar que “la primera mànega m’ha costat molt, però a la segona he estat capaç de fer una bona mànega i acabar en una genial 19a plaça, de la qual estem molt contents tot l’equip”.
Quan falten només dues proves de la Copa del Món de gegant abans de les finals de casa, Verdú és en 18è lloc a la general d’aquesta especialitat, amb un peu a la cita de Soldeu i el Tarter. Els 25 primers classificats a la general es guanyen el dret de ser a Grandvalira del 13 al 19 de març, i actualment l’esquiador de la FAE té 21 punts de marge respecte al 26è lloc. Verdú va afirmar que “hem fet un gran pas endavant cap al nostre gran objectiu i estem súper contents, i ara hem de continuar al màxim”. Ara caldrà esperar dues setmanes per tenir la resolució definitiva, l’11 i 12 de març, amb els dos gegants de Copa del Món a Kranjska Gora, Eslovènia.