Vila tanca el Mundial amb un 43è lloc

La fondista acaba lluny de les millors a la cursa de 10 quilòmetres individuals en estil patinador

Carola Vila, durant els 10 quilòmetres individuals disputats ahir.THIBAUT / NORDIC FOCUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carola Vila va tancar ahir la participació al Campionat del Món d’esquí de fons de Planica (Eslovènia) amb una 43a posició a la cursa de 10 quilòmetres individuals estil patinador. La fondista de la FAE arrencava amb el dorsal 55 i va moure’s al llarg de tot el recorregut prop de la 40a posició. Finalment, va creuar la línia d’arribada en 43è lloc amb un registre final de 27’08”5, a 3’27”7 de la vencedora, que va ser la nord-americana Jessie Diggins. Les altres dues posicions de podi van ser íntegrament per a competidores sueques, amb la segona posició de Frida Karlsson i el tercer lloc aconseguit per Ebba Andersson.

Després de la cursa, Carola Vila va manifestar que “ha estat al meu nivell d’aquest any. Tampoc podíem esperar avui miracles. Hi ha hagut sensacions una mica millors que amb l’esquiatló, així que contents per això”, i la fondista va afegir que “estem un mica lluny del que voldríem. Ja sabíem que el nivell no és el que ens agradaria, però ho hem donat tot i ha sortit una cursa normal”. De la seva banda, el tècnic i director d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, va destacar que “la cursa ha anat una mica com esperàvem. Jo pensava entre la 35 i la 45, i crec que ha fet una carrera bastant correcta, vistes les condicions amb què arribava la Carola aquí”, i va agregar que “l’he vist amb una mica més de ritme que l’altre dia i penso que s’ha defensat millor, i la posició és pitjor, perquè també avui hi havia més corredores que l’altre dia. Crec que la seva cursa ha estat correcta”.

Vila posa el punt final al Mundial, ja que no disputarà la prova de 30 quilòmetres.

SEGONA CURSA PER A IRINEU ESTEVE

Irineu Esteve serà present avui a la segona prova al Mundial de Planica amb la disputa de la cursa de 15 quilòmetres individuals en estil patinador. La prova arrencarà a partir de les 12.30 hores i el fondista sortirà amb el dorsal 30 de 100 participants. De cara a aquesta segona carrera, Esteve va manifestar que “crec que tinc un bon nivell, esperem estar el més al davant possible i intentar millorar la 15a posició del Mundial de fa dos anys”, i va agregar que “crec que si tot va bé, tenim bons esquís i bon material i estem bé físicament ho podríem aconseguir, i intentarem afrontar-ho amb garanties”.

tracking