ESQUí DE FONS

Irineu tanca el mundial amb una gran 14a posició

Un gran Irineu Esteve tanca la competició a Planica amb una excel·lent 14a posició als 50km ‘mass start’

El fondista Irineu Esteve va culminar la participació en els Campionats del Món amb la 14a plaça als 50km.O.MODICA / NORDIC FOCUS

No va trobar millor fermall Irineu Esteve per al seu periple en els Campionats del Món d’esquí de fons de Planica (Eslovènia) que signar una excel·lent 14a posició als 50 kms mass start en clàssic. Una prova, curiosament, que no acostuma a funcionar en les cames del fondista andorrà però que ahir va aconseguir gestionar a la perfecció. Esteve va finalitzar la cursa invertint 2h04’07”9, a 2’37”7 del guanyador, el noruec Paal Golberg (2h01’30”2) en una competició novament dominada pels esquiadors noruecs, finlandesos i suecs.

La cursa va començar compacta però a poc a poc un grup de 34 unitats va obrir un espai deixant al darrere els primers corredors. Al grup capdavanter hi era Irineu Esteve, que fins i tot se situava entre les primeres places en els primers quilòmetres de la cursa. El grup selecte va anar conformant una selecció natural i s’anava reduint, fins a quedar-se en una desena de fondistes. Esteve es despenjava del ritme alt de cap de carrera però sempre es mantenia entre els 20 primers. Finalment, a la part final, va tornar a mostrar la millor versió i a rendir a un bon nivell i va acabar en la 14a posició.

Irineu, molt satisfet

El fondista va reconèixer al final de la cursa que “avui [per ahir] sortia sense expectatives. Els 50 mai se m’han donat bé, sobretot a partir de la part final, ja que a partir dels quilòmetre 30 és quan pateixo més”. Tot i això, Irineu va explicar que en la jornada d’ahir “havia decidit sortir amb el grup principal fins que petés, i llavors un cop petar intentar aguantar i fer el millor possible. Al principi, les dues o tres primeres voltes m’he trobat molt bé, estava allà amb el grup principal. Després ja he començat a patir i després se m’han acabat una mica les forces. A l’última volta han tornat les forces una mica i realment estem molt contents”. Esteve va apuntar que “penso que és una bona posició, hem gaudit moltíssim, que també veníem a això a aquesta cursa. Els esquís han estat molt ràpids, sobretot a les dos, tres primeres voltes, i agrair a l’equip i a totes les persones que han fet tot això possible”. Per part seva, el tècnic i director de la secció de fons, Joan Erola, molt orgullós, va indicar que tenint clar que els 50km no és una de les proves preferides d’Esteve “ha fet una cursa fantàstica, l’ha gestionat molt bé. Estem molt contents de la cursa i del Mundial en general. Erola va cloure assegurant que “cal felicitar l’Irineu perquè realment s’ho mereix i també a tots els tècnics, que han fet una feina fantàstica”.

Així, Irineu Esteve marxa dels Campionats del Món de Planica amb un full de serveis espectacular, amb tres top-15: la 14a plaça als 50k mass start en clàssic, el 12è lloc posició a la prova de l’skiathlon i la històrica 7a plaça als 15km individuals.