esquí

Suspesa la Copa del Món de quilòmetre llançat

La causa és la falta de neu a l’arribada, a la pista Riberal

Edició anterior de la Copa del Món.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’organització de la Copa del Món de quilòmetre llançat de Grandvalira va decidir ahir suspendre l’edició d’enguany, prevista per al 28, 29 i 30 de març, a causa de la falta de neu en algunes zones. Les nevades de les darreres setmanes a l’estació van deixar-la òptima per a la pràctica de l’esquí, però concretament a l’arribada de les curses, a la pista Riberal, no s’assoleixen els gruixos mínims requerits per garantir la seguretat dels esportistes. Aquella zona no disposa de sistema d’innivació, i tot i que els operaris de l’estació van intentar preparar el lloc d’arribada durant els últims dies, l’organització va decidir suspendre la prova, ja que els esquiadors arriben a agafar velocitats properes als 200 quilòmetres per hora.

Malgrat que la Copa del Món no es pugui realitzar finalment, Grandvalira continua treballant per tal de mantenir la celebració del Campionat d’Andorra d’esquí de velocitat, que està previst per al 26 de març. Aquesta cita es faria també a la pista Riberal i no hi hauria d’haver problema perquè es pogués realitzar, ja que la normativa d’aquest campionat sí que permet adaptar la zona d’ar­ribada.

La cita de Grandvalira, a Grau Roig, és una de les habituals al calendari i l’any passat va ser seu d’una triple prova de la Copa del Món.

tracking