Esquí de fons

Esteve segueix enlluernant

Irineu Esteve referma el seu bon moment de forma amb una 15a posició als 50 quilòmetres patinadors d’Oslo

Irineu Esteve a la cursa de 50 quilòmetres estil patinador d'Oslo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve està en un excel·lent moment de forma, i ahir va tornar-ho a demostrar amb una nova gran actuació a la Copa del Món d’esquí de fons amb una 15a posició a la cursa de 50 quilòmetres estil patinador amb sortida massiva a Oslo (Noruega), que va tenir un clar domini dels esquiadors locals, els quals van completar les deu primeres posicions de la cursa. Esteve, que venia de fer un gran Mundial amb un setè lloc als 15 quilòmetres individuals en estil lliure, una 12a plaça a l’esquiatló de 15+15 quilòmetres, i una 14a posició als 50 quilòmetres clàssics, arrencava ahir amb el dorsal 19, i sense gairebé temps per recuperar-se després de fer, fa sis dies, una altra cursa de 50 quilòmetres, la que tancava el Campionat del Món de Planica.

El fondista va situar-se ja d’inici ahir en el grup capdavanter, on va aguantar fins passat l’equador de la prova, quan es deixava poc més de mig minut i era 21è al quilòmetre 30,8. Esteve va tenir llavors el seu pitjor moment i anava perdent temps, ja que al quilòmetre 38,2 perdia 1’42”3 respecte als líders, tot i que guanyava una posició i era 20è. A poc a poc, però, es va poder anar refent, i amb una gran remuntada espectacular va entrar 15è després d’imposar-se en l’esprint del seu grup a l’alemany Jonas Dobler i als nord-americans David Norris i Scott Patterson, i acabant amb un temps total d’1 h 58’02”6, a 3’01”1 del noruec Simen Hegstad Krueger. Més enllà dels deu noruecs, l’esquiador de la FAE va tenir només a davant el britànic Andrew Musgrave, el japonès Naoto Baba, el francès Clement Parisse i l’italià Lorenzo Romano.

Amb la 15a posició d’ahir, Esteve va igualar el segon millor resultat que tenia aquesta temporada a la Copa del Món, aconseguit a Les Rousses (França), als 10 quilòmetres patinadors, i només a darrere del novè lloc de la pujada a Val di Fiemme al Tour d’Esquí a principi d’any. Aquest és, a més a més, el quart Top-20 de la temporada al circuit mundial, i l’11è cop que aconsegueix entrar en un Top-15 de la Copa del Món en la seva carrera esportiva. Amb els punts d’ahir, Esteve va pujar fins a la 25a posició a la classificació general de distància de la Copa del Món (no inclou els esprints) amb un total de 304 punts, mentre que a la classificació general global, l’esquiador tricolor ocupa actualment la 37a posició, amb 364 punts. En tots dos casos, Esteve millora les prestacions de la temporada passada, on va acabar 68è de la general, i 48è de la general de distància.

Després de la cursa, el fondista de la FAE va manifestar que “estem bastant contents del resultat, ja que arribàvem aquí després d’una de 50 quilòmetres als Mundials amb sis dies de recuperació, i no sabíem com podia anar, però al final hem fet un bon resultat”. Va afegir que “ens queda el dubte de si hagués canviat d’esquís a la tercera volta –ho va fer a la quarta–, si hauria estat una volta més amb el grup principal”. Finalment, Esteve va cloure que “estem contents perquè hem corregut molt bé, hem sabut patir i estem contents d’aquesta 15a posició”.

RECTA FINAL DEL CURS

Irineu Esteve encara ja la recta final de la temporada a la Copa del Món amb només una única cursa més abans d’acabar el curs. La cita serà de nou als països nòrdics, en aquest cas a Finlàndia, amb la disputa de la cursa de 20 quilòmetres en estil clàssic amb sortida massiva que tindrà lloc el 26 de març a l’estació de Lathi, i que posarà el punt final al circuit mundial.

PARAESQUÍ

Onzè lloc de Roger Puig a Itàlia Roger Puig va ser 11è al primer descens de les finals de la Copa del Món d’esquí paraalpí, que ahir van poder disputar la primera de les curses després d’uns dies de mal temps. Amb aquesta posició, el paraesquiador de la FAE va pujar dos llocs i ja és novè a la general, quan falta el segon descens, previst per a avui. D’altra banda, en surf de neu, Mario da Cruz no va poder disputar tampoc la segona Copa d’Europa de Lenk (Suïssa) pel mal temps. Per a avui hi ha previstes proves FIS.

Irineu Esteve, després de la cursa disputada ahir a Oslo.

tracking